Direct naar de inhoud.

Vrede en vrijheid

Het jaar 2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid.

We vieren de vrijheid en zijn blij dat we als land al zo lang geen oorlog meer voeren. Dat willen we graag zo houden. Geen oorlog voeren, betekent dat dan vrede? Het ligt er aan hoe je kijkt.

Vrede en vrijheid begint bij jezelf. Kun jij voor jezelf zeggen dat je je leven lang al in vrede leeft? Dat lijkt me een utopie.
Met vallen en opstaan heb ik steeds beter begrepen wat vrijheid is. In vrede leven met jezelf, met anderen, met de natuur, is een belangrijke conditie voor het ervaren van vrijheid in jezelf.

Zolang je niet in vrede kunt leven, ben je een gevangene van de oorlog in jezelf. Je zit gevangen in het kamp van oordelen, aannames, pijn die je is aangedaan, angst. Dat is een héél naar gevoel, je kunt er zelfs depressieve gevoelens van krijgen.

In vrede zijn met wie je bent vraagt helderheid van jezelf. Want wie ben je eigenlijk? Wat gebeurt er met jou in de loop van 24 uur? En dat elke dag weer. Vraag jij jezelf weleens af, hoe is het met mij vandaag? Wat leeft er in mij? Of gaat bij jou de dag voorbij zonder daarbij stil te staan?

Leer jezelf kennen en liefhebben! Wacht niet langer op de goedkeuring of liefde van een ander. Wees blij met wie je bent. Je hebt zoveel te geven. Je kunt vrede brengen in jouw leven en in dat van een ander.

Geef vrede, ervaar vrijheid

  • Vrede kun je geven in de woorden die je zegt en in wat je misschien juist beter niet zegt.
  • Je kunt vrede brengen door de houding die je aanneemt.
  • Vrede geef je door in wat je doet of juist niet doet.
  • Je brengt vrede wanneer je luistert met je hart.
  • Met inzicht kun je de oorlog in jezelf stoppen en vrijheid ervaren.

Wil je meer vrede en vrijheid in jezelf ervaren? Een afspraak maken is gauw gebeurd. Ga naar contact.

Dit blog is een vervolg van deze.

Misschien vind je deze blog ook interessant.

Pin It on Pinterest