Direct naar de inhoud.

Direct starten met je beter voelen?

Vraag dan mijn gratis ontspanningsoefeningen aan!

Gratis ontspanningsoefeningen

Je krijgt dan een mp3 die je in 7 minuten een kalm en rustig gevoel geeft.

Nu gratis aanvragen

Contactgegevens

Hellen Rommers
Riegheide 62
9451 EK Rolde

Telefoon: 0592-248077
E-mail: info@devuurvlinder.com

KvK nr: 04080762
Lid VNRT en RBCZ

Maak een afspraak

Volg De Vuurvlinder

Klantervaringen met voetreflexologie en Chi Neng Qigong


Mensen met wie ik gewerkt heb in de praktijk (reflexzone- en massagetherapie), tijdens de qigonglessen en/of de stoelmassages stuurden mij de volgende reacties die ik met toestemming heb overgenomen.

Hoe een vastzittende schouder ook weer los kan komen.


Nadat ik gestart was met Chi Neng Qigong lessen bij Hellen stelde ze me voor om eens bij haar praktijk langs te komen zodat ze me daar verder kon helpen met mijn frozen shoulder.
Daar aangekomen startte Hellen niet direct met de behandeling maar ze nam tijd voor mij, mijn klachten en alles wat er in mijn leven speelde. Ook gedurende de heerlijke massage bleef ze steeds in gesprek met me. Ik ben er van overtuigd dat de benadering van Hellen in combinatie met de qigong oefeningen die ik bleef doen, heeft geholpen bij een sneller herstelproces van mijn frozen shoulder. Zelfs mijn fysiotherapeut was onder de indruk van mijn vorderingen.
Hellen heeft ook een aantal keer voetreflextherapie gegeven. Hoe bijzonder is het dat via de voeten problemen in een ander deel van je lijf behandeld kunnen worden. Ik ben blij met je behandelingen en onze gesprekken, het heeft mij zeker geholpen bij mijn herstel. Bedankt! Inge Wiering.

Holistische aanpak burn-out


Ik ben weer helemaal beter en ook helemaal aan het werk.  Het lukt me goed om op tijd rust te nemen.  Ik heb mijn prioriteiten beter op orde en daardoor kan ik goed bij mezelf blijven.
Graag wil ik je bedanken voor je luisterende oor.  Ik heb het afgelopen jaar echt heel veel aan je gehad.  Soms kon ik niet wachten omdat ik dan eindelijk weer kon ontspannen.  Dat heb ik nu gelukkig niet meer.  Ik voel me echt goed!
Heel erg bedankt! Mocht het ooit nodig zijn, dan kom ik zeker langs.  Sanderijn Schenkel-Swen.

Terugblik van cursisten


Nog een dank je wel. Voor jouw liefdevolle, inspirerende en motiverende begeleiding tijdens de Qigong lessen. Ze hebben veel gebracht. Liefs, Annabelle Schouten

Ik vond het fijn om mee te doen en heb me ook alweer aangemeld voor de beginnerslessen in september. Ik vind dat je een fijne manier hebt van lesgeven. Soms gewoon beginnen, soms eerst wat voor doen. Het maakt dat je goed te volgen bent en ik voel me uitgenodigd om ‘het’ gewoon maar te gaan doen. Eén opmerking van jou heb ik heel goed in mij opgenomen: “Het gaat om de intentie waarmee je het doet”. Dat is voor mij misschien wel dé opmerking waar alles om draait. Dankjewel daarvoor. Hartelijke groet, – Pauline Kamerman

Voetreflex bij slaapproblemen


Hellen is een aardige empathische therapeute. Heeft veel kennis in huis en weet dat heel goed te vertalen naar de praktijk. Moeilijke woorden worden vermeden. Uitleg is altijd helder. Als Hellen je laat mediteren begeleidt zij je met een zacht prettig stemgeluid. De behandeling zelf is welhaast een buitenzintuiglijke ervaring.  Het is en blijft een vreemde (maar prettige) gewaarwording dat Hellen je voeten behandelt en je het voelt in bijvoorbeeld je heup, buik of schouder. 

Slecht heel slecht slapen, gebroken wakker worden was mijn leven tot voor kort. Enkele behandelingen later en ik slaap beter en dieper. Sta uitgeruster op.
Haar welhaast helende handen kunnen je ook zeer stevig behandelen echter nooit steviger dan wat je aankan. Zodra je aangeeft dat het teveel is dan stopt zij direct. 
Tijdens de behandeling houdt ze haar cliënt goed in de gaten. Zelfs als je even denkt te smokkelen met de ademtechniek heeft zij dat in de gaten.
Een mooi mens en absoluut een vakvrouw! Arnold

Energie in beweging brengen gééft energie en heft blokkades op.


Jarenlang had ik last van pijn tussen mijn schouders en hoofd. Verschillende therapeuten en specialisten opgezocht zonder resultaat. Ik heb me er toen maar bij neergelegd dat dit iets was wat bij mij hoorde en mee moest leven.
Toen ik steeds kramp had in mijn voeten kreeg ben ik op zoek gegaan naar een voetreflextherapeut.
Om de hoek zat er één, dus daar heb ik een afspraak gemaakt. Tijdens mijn eerste afspraak, waarbij we mijn klachten bespraken, zette Hellen mij in een massagestoel waarbij ze mijn hoofd, nek en rug behandelde.
Toen ik vroeg waarom ze dat deed, terwijl ik dacht dat ik voor voetreflex kwam, legde ze uit dat ze reflextherapeut is en dat reflexpunten over het hele lichaam zitten.
Ook stelde ze voor om Zhineng qigong lessen te gaan volgen.
Nu, bijna een jaar later, heb ik nauwelijks nog last van mijn hoofd, schouders, rug en voeten en heb meer energie.
Elke week ga ik naar de les en eens in de twee maanden laat ik mij behandelen.
Ben heel blij dat ik weer zonder al teveel lichamelijke lasten door het leven kan gaan. Dankjewel Hellen! Cathy Hermans

Van spanning naar ontspanning


 Al een aantal jaren kom ik bij Hellen en ze heeft me altijd goed kunnen helpen.
Ik kwam er voor verschillende dingen en vooral de laatste tijd had ik behoorlijk last van schouder/ nekklachten waar ik ook voor bij de fysio kwam en bij de huisarts liep.
Door de massages en aanrakingen op de juiste plekken van mijn rug en de daarop volgende voetreflex behandelingen, kreeg ik steeds minder last.
Het was elke keer fijn om weer ontspannen naar huis te gaan omdat ik er vaak met spanningen/ klachten heen ging.
Ik geloof in deze manier van behandelen en ik zou nooit meer meteen naar de huisarts of fysio gaan maar eerst langs Hellen!
Fijne lieve vrouw met gevoel voor humor.
Ik kan iedereen met wat voor klachten dan ook haar zeker aanbevelen!
Bedankt Hellen voor nu, en wie weet tot een volgende keer! Lieve groet Nathalie Kooistra

Levensvragen om tot verdieping te komen


  De eerste afspraak was spannend…… hoe zal het gaan…. Wat kom ik tegen, hoe zal ze reageren.
Al snel werd mij duidelijk dat ik bij Hellen mijn verhaal kwijt kan!
Ze luistert zonder oordeel, alles mag er zijn en ze is open over zichzelf. 
Het aansluiten bij wat me bezig hield en invoelen wat ik op dat moment aan behandeling nodig had heeft gemaakt dat ik me gehoord en gezien heb gevoeld. Door haar houding en de vragen die ze stelde, lukte het mij om mijn doel (opener worden in contact met anderen) te realiseren.
Hellen bedankt, voor wie je bent en wat je mij hebt gegeven. Tineke Jakobs

Rugklachten opgelost met Dorn methode


  Hellen heeft aandacht voor zowel je botten, je spieren, je energie als je psyche. Ze zorgt voor een vertrouwde sfeer, waarin je helemaal jezelf kan zijn. Niets ontgaat haar en je bent volkomen in goede handen. De Dorn methode heeft mijn beenlengte verschil snel verholpen. Carin Duisterwinkel

Sterker en soepeler met Qigong online lessen


  Je had al begrepen dat het me goed bevalt, dus ik wil wel graag een vervolg in september met de online lessen. Ik ben inmiddels weer aan het hardlopen op de loopband en ik heb geen centje pijn. De oefeningen dalen steeds verder in en voel me sterker en soepeler. Ineke S.

Reflexzonetherapie bij migraine klachten


  Ongeveer een jaar geleden kwam ik via via in contact met de vuurvlinder. Ik vond het in het begin spannend om heen te gaan, omdat ik al zoveel praktijken en fysiotherapeuten bij langs was gewandeld, maar ik kreeg te horen dit is echt de moeite waard. Dus met frisse zin en een beetje extra hoop ging ik naar de vuurvlinder, en daar werd inderdaad waar gemaakt, Hellen kon mij helpen. Als kind van 7 jaar loop ik al met heftige migraine en altijd elke dag hoofdpijn, maar sinds de eerste behandeling geen migraine en hoofdpijn weer gehad. Elke 5 à 6 weken ga ik heen voor onderhoud en wat voel ik me hier goed bij. Er wordt naar je geluisterd en er wordt naar je gekeken welke behandeling goed bij je past.  Rosanne Hulzebosch

Rust vinden om te slapen


  Via een vriendin ben ik met Hellen in contact gekomen. Ik had al een tijd slaapproblemen, last van mijn nek en schouders en vaak het gevoel dat ik de hele tijd “aan” sta. Niet goed kunnen ontspannen dus. Bij mijn eerste bezoek aan Hellen gaf ze mij gelijk een aantal tips om meer rust te krijgen. En na een aantal behandelingen met een heerlijke nek, schouder massage met schraapsteen en de voetbehandelingen voelde ik mij rustiger en ik slaap ook weer beter. Het was heel fijn om zo door jou te worden verwend.
Mocht het weer nodig zijn, dan meld ik mij opnieuw. Voor nu alvast heel hartelijk bedankt voor je zorgzame, deskundige hulp. Anneke Folkerts

Van klacht naar heelheid


  Hellen heeft bijzonder veel kennis over lichaam en geest en hoe dit in verband staat met elkaar. In eerste instantie kwam ik bij Hellen voor het behandelen van mijn pijnlijke kuiten. Naast het masseren van mijn kuiten heeft Hellen ook adviezen gegeven en gaf zij een andere kijk op de problemen waar ik tegenaan liep in het dagelijks leven. Tevens ondersteunt zij in het verstrekken van de juiste voedingssupplementen (op basis van mijn klachten). 
Dankzij de kennis en kunde van Hellen heb ik inmiddels geen klachten meer aan mijn kuiten. Wel wil ik nog bij haar in behandeling blijven, omdat ik aan mezelf merk dat het mij energie oplevert. Ik leer tijdens de massagebehandeling van Hellen steeds meer hoe mijn lichaam en geest één geheel zijn en waar zich dat in kan uiten. De behandelingen van Hellen geven mij dus nog meer dan alleen een ontspannen en soepel lichaam van de massage.  Meaghan Smit

Lage rugklachten beter begrepen


  Ik ben heel blij met de behandelingen van Hellen.  Zij heeft mij geleerd doormiddel van haar behandelmethode dat ik dingen los moet laten. Ook tijdens de behandeling me concentreren op het ontspannen van mijn lichaam. Na jarenlange klachten en al van alles geprobeerd kan ik mij nu beter ontspannen en mijn rug voelt goed. Zo af en toe, met een verkeerde beweging, verneem ik hem een beetje. Maar gaat zo weer over. Hellen behandelt niet alleen de klacht goed, maar neemt ook verder het hele lichaam mee in de behandeling.  Lammy Slob

Schouderklachten opgelost


  Ik heb een dikke 1,5 jaar heel veel baat gehad van de behandelingen die je mij hebt gegeven en wat kwam ik altijd even tot rust.. zo erg dat ik er heel moe van werd :-)
Vooral met die schouderklachten waarvoor ik in eerste instantie bij jou kwam niks anders dan wauw! Dat zit bij mij nog erg vers want wat hád dat zeer gedaan voor ik bij jou kwam.
Dank je wel! en ik weet je te vinden als het nodig is! 
Jolanda Pomp

Begeleiding bij kanker


  Negatieve uitslag n.a.v. het borstonderzoek… BOEM! Ik koos om angst niet te laten regeren, in vertrouwen te blijven en alle facetten te doorvoelen, doordenken en doorleven. Bij dit proces heeft Hellen me kundig en veelzijdig bijgestaan. Door te luisteren, te behandelen en ruimte te creëren voor wat aandacht nodig had. Hulp bij keuzes maken zonder te sturen. Effect hiervan was regie over mijn gezondheid, behandelingen en keuzes in een kwetsbare periode. Hellen heeft rotsvast vertrouwen laten zien in mij en in het zelf helend vermogen van mijn lichaam. Precies wat ik nodig had om goed bij mezelf te kunnen blijven. Naderhand kwamen we zelfs tot de conclusie dat ik geestelijk en fysiek gezonder ben dan voordat ik “ziek” werd. Een verrijkende ervaring die ik iedereen gun ;-) Antonia (pseudoniem)

Lichaam en geest verenigd


  Al drie jaren volg ik nu de lessen van Hellen. Ik heb een drukke baan en dit uurtje per week is voor mij een cadeautje. Volledige ontspanning. De eerste keer merkte ik onmiddellijk dat het mij goed deed. Voor het eerst sinds tijden sliep ik de hele nacht door en werd ik uitgerust wakker. Ik zit beter in mijn vel en lichamelijk gaat het allemaal iets soepeler. Ik ben alles behalve een sporter en deze rustige bewegingen in concentratie zijn echt fijn.
Zo af en toe ga ik even alleen naar Hellen. Niets niet wolkerig, maar heerlijk en sterk aan te bevelen. Dank je Hellen, ook voor de laatste keer dat je me geholpen hebt om zonder angst naar die urenlange tandartsafspraak te gaan. March Hilberts 

Zhineng Qigong en bewegingsvrijheid ervaren


  De lessen waren voor mij een ontlading van een drukke werkweek, ontspanning. Ik heb met regelmaat op de terugweg een rotonde twee keer genomen ;-)
Anders leren bewegen; alle onderdelen apart leren bewegen. Mijn bewegingen waren vaak dichtbij het lichaam, bewegen vanuit schouders en heupen. Dat beweegt veel moeilijker, verkrampter dan dat je een zijwaartse beweging met je armen vanuit je elleboog of handen inzet.
Ik heb letterlijk en figuurlijk meer bewegingsvrijheid gekregen.
Karin Kremer 

Reflexzonetherapie en emoties


  Hellen raakt je gelijktijdig fysiek en emotioneel aan…. daardoor verandert er wezenlijk iets ten goede in lichaam en geest. Ita Duursema 

Massagetherapie bij schouder- en rugklachten


  Ik kwam in maart met schouder- en (acute) rugklachten bij Hellen terecht. Wat heeft ze mij drie keer geweldig behandeld!  Haar helende handen en de grote  aandacht en betrokkenheid voor mijn hele persoon hebben mij heel erg goed gedaan.
Nu, ruim 1 maand later, ben ik weer aan het roeien, wandelen , fietsen en doe weer mee met  pilates- en yogalessen. Marian van der Beek 

Pijnklachten en voetreflex


  Fantastisch dat ik je tegenkwam en je me vertelde dat je dacht iets aan mijn voetprobleem te kunnen doen. Ik had al gehoord dat er niets aan te doen was, maar daar wilde ik niet aan en jij gelukkig ook niet. En je hebt het inderdaad voor elkaar gekregen! Vol bewondering heb ik je aan het werk gezien, gedreven en kundig in een prettige sfeer en ondertussen leuke gesprekken. Je straalt iets positiefs uit. Waarschijnlijk was jij mijn eerste ‘engel’ op mijn weg naar Santiago de Compostella ;-) Koos Mulder 

Hellen’s helende handen


  Na lang aanmodderen in het ziekenhuis en vele onderzoeken later, was ik nog geen stap dichterbij een verklaring voor mijn (helaas vele) lichamelijke klachten. Laat staan dichterbij een oplossing. Het was tijd om mijn herstel in eigen hand te nemen. Of beter gezegd: in Hellen’s handen. De eerste weken ging ik twee keer per week naar haar toe, vaak met frisse tegenzin want oei…wat deed dat pijn. Maar al vrij snel merkten we beiden verbetering. Hellen voelt waar het vast zit, waar de energie niet stroomt, maar ook als je te druk bent met nadenken tijdens de behandeling…. Haar behandelingen hebben mij ontzettend goed gedaan en veel inzicht gegeven. Langzaam zijn we de frequentie aan het afbouwen, maar ik blijf voorlopig komen voor een ’onderhoud beurt’, en nu zonder tegenzin…integendeel! Ellen Lemstra 

De frequentie die Ellen hier beschrijft is niet voor iedereen nodig. Dit hangt af van waar je voor komt.

Rugklachten verholpen met Dorn methode


  Vanwege aanhoudende onderrugklachten heb ik een advies/consult gevraagd. Dit heeft vervolgens geleid tot een behandeling met als resultaat dat ik de volgende dag bij het wakker worden en opstaan geen pijn meer had/heb. Op mijn verzoek heeft er nog een 2e behandeling plaatsgevonden. Mijn rugklachten zijn helemaal verholpen. Helemaal top. – Marc

Inspiratievlinder in de mailbox


  Wat fijn weer een inspiratievlinder te lezen!! Dank je wel! Ik ga echt zoeken naar wat jij van ons (jouw lezers) vraagt! Ook deze keer vroeg ik mij heel bewust af, wat en waar zit er iets vast, hoe kan ik dat loslaten/accepteren? Ik wilde je graag laten weten dat jouw inspiratie vlinders heel belangrijk zijn, voor mij en ik ben absoluut geen uitzondering, dus voor velen!!! dank je wel Hellen, omhelzing. Marianne Soek 

Wil je ook mijn onregelmatig verschijnende inspiratievlinder ontvangen? Laat dan hier je gegevens achter en je krijgt als bonus de download met ontspannende oefeningen!

Slaapproblemen en reflexzonetherapie


  Ik heb erg veel baat bij de behandelingen van Hellen. De klachten waar ik voor heen ga zijn al aanzienlijk verbeterd. Ik had veel spanning/stress in mijn lichaam, hierdoor slaapproblemen en kaakklachten. Ik leer van Hellen om weer terug te gaan naar mijn basis en ben verbaasd wat deze bewustwording met mij doet! Mijn kaakklachten zijn zo goed als verdwenen en het bitje wat ik ’s nachts indeed met slapen heb ik niet meer nodig!
Ik raad het iedereen aan! Pinet Vos

Zhineng qigong in het dagelijks leven


Het volgen van chi neng qigong lessen, door oefeningen met gerichte aandacht, houdt mijn lichaam los en beweegbaar. Vanmiddag toen ik aan het werk was in de tuin dacht ik plots: Ik kan al deze zware werkzaamheden aan én doen door met aandacht te bewegen. De pijn die ik voorheen daarbij had en ook daarna, kun je verdragen maar is veel minder hevig. Je kunt zelf sturen in hoe je lichaam reageert door die aandacht voor je eigen lichaam. Wat een fijn resultaat door de qigong lessen bij Hellen. Maika van der Maas

Reflexzonetherapie ontspant lichaam en geest


 Bij het zoeken naar een therapeut ben ik het internet op gegaan. Ik had bij jouw website en de beschrijvingen een goed gevoel en heb me daardoor laten leiden. En dat is een goede, fijne keuze gebleken. Ik kan je van harte aanbevelen.

Het lichamelijke heb je goed opgepakt en dat is nog steeds aan het verbeteren. Je hebt een heel plezierige manier van aanpak gericht op de klachten en weet daardoor het vertrouwen te winnen waardoor ook de wezenlijke klachten eruit komen. Het sociale, communicatieve aspect heb ik dankzij jouw meeluisteren en meedenken toch een wat andere richting kunnen geven. Al valt het niet mee om jarenlange gewoontes af te leren.  Af en toe een lastig proces. Ik ben er nog steeds mee bezig.:) Sjouke Bergsma

Reflexzonetherapie ‘plus’ als weg om tot jezelf te komen


 Ik ben bij Hellen gekomen omdat ik wat fysieke klachten had die gerelateerd bleken aan mijn nieren. Na slechts één behandeling voetreflexzonetherapie en wat oefeningen om thuis te doen, was ik volledig van de klachten af. Toen was ik al onder de indruk.
Ik ben blijven komen omdat ik haar behandelingen heel erg ontspannend vind. Een relaxmomentje voor mezelf noem ik het altijd. D.m.v. de visualisaties die Hellen doet, zak ik in mijn lijf en kom ik in contact met mijn binnenwereld. Mooi en heel bijzonder.
Dit kan zo ontstaan omdat ik me altijd erg op mijn gemak voel bij Hellen. Ze is oprecht, betrokken, zorgzaam, heeft een warme persoonlijkheid en een gulle en aanstekelijke lach! Ik zie de sessies als een cadeau aan mezelf, echt een aanrader! Corry Conen

Meer energie door qigong, juiste focus en massage


Al jaren loop ik met fysieke klachten. Rug, schouders en nek bezorgen mij veel pijn en slurpen mijn energie. Ik moet met mijn dagindeling echt rekening houden met hoe ik mijn energie verdeel. Tijdens een bodyscan kreeg ik te horen dat ik hooggevoelig ben en dat ik veel te veel in mijn hoofd zit. En ja kom daar maar eens uit. Hoe moet ik daarmee beginnen. Yoga werd geopperd. Via via ben ik bij Hellen terecht gekomen voor Chineng Qigong. Dat is wel even wennen zeg. En reuze lastig ook om je gedachten te laten voor wat ze zijn en je te focussen op je lichaam en de betreffende oefening. Maar wat een effect heeft het. Heerlijk. Zowel lichamelijk als mentaal ervaar je ontspanning. Een hele andere wereld dan ik de laatste jaren gewend was. Daarnaast heeft Hellen mij ook behandeld om blokkades op te heffen en de energie nog beter te kunnen laten stromen. Die combinatie heeft mij heel goed gedaan. Zelfs ’s avonds heb ik nog energie om iets te ondernemen. Enorm bedankt Hellen! Renate Vos

Chi Neng Qigong en bewustwording


Sinds ik ruim 1 jaar geleden begon met Qigonglessen bij jou, Hellen is er veel veranderd in mijn leven. Eén van de oefeningen die we leerden ben ik thuis dagelijks gaan doen, 100 dagen achter elkaar. Met mooi weer stond ik op blote voeten buiten in het gras en ik deed het elke keer met de intentie ‘lief zijn’, ik wilde graag liever worden. Inmiddels zijn de klachten in mijn rug verdwenen, mijn knieën kunnen weer buigen en mijn relaties zijn beter geworden. Mijn leven, mijn karakter is liefdevoller geworden. Lioudmila Sergueeva

Contact maken vanuit vertrouwen


Wat ben ik blij dat jij op mijn pad gekomen bent. Ik was zwanger toen ik voor het eerst bij jou kwam en daar heb ik erg veel baat bij gehad. Gewoon even contact maken met je kindje en ook het momentje voor jezelf en aan jezelf werken.
Wat mij altijd bij zal blijven is toen ik jou vertelde dat de kleine man in m’n buik in stuit lag. Ik was toen 36 weken zwanger. Tja, wat er toen gebeurde was zo bijzonder. Ik vertrouwde jou volledig terwijl jij je ‘ding’ deed en wij zo in contact kwamen met Mick dat hij reageerde op jouw handen en dat hij ze volgde en draaide!!! Ik ben jou zo dankbaar en ik heb geleerd dat vertrouwen zo belangrijk is en dat daardoor mooie dingen (kunnen) gebeuren.
Ik heb een prachtige bevalling gehad en ons kindje is geboren zonder in stuitligging te hebben gelegen. Wat heeft Mick dat een goede start gegeven, dank dank daarvoor!
Ook na mijn bevalling ben je nog niet van mij af.
lieve groet 
– Rianne Abbing

Herstel na ziekte met reflexzonetherapie


Hellen’s voetreflex behandelingen zijn geweldig.
Zij is een zorgzaam persoon. Tijdens een moeilijke periode na een ernstige ziekte, gaf zij mij met haar kalmerende en positieve energie, de nodige steun.
Ik ben een blije en dankbare cliënt. 
– Yvonne Niezen

Van drukte en hectiek in lichaam en geest naar meer rust en balans met reflexzone- en massagetherapie


Na een hectische periode van verhuizen, baanverlies heb ik klachten gekregen aan mijn handen en armen, peesschedeontstekingen. Ik ben het internet op gegaan en heb Hellen Rommers gevonden en ik had er een goed gevoel bij. Ik heb 4 behandelingen van Hellen ontvangen en iedere keer als ik behandeld ben geeft het zoveel verlichting en ik kom weer heerlijk uit mijn hoofd in mijn lichaam terecht en tot rust. Ik ervaar Hellen als zeer deskundig en professioneel en zeer toegankelijk. Ik ben erg blij met je behandelingen. – Rosemarie Bock

Reflexzonetherapie bij het op gang helpen en verwerken van miskraam


 Afgelopen november kwam ik er via een echo achter dat mijn zwangerschap zou uitlopen op een miskraam, helaas voor de tweede keer. De tweede keer kwam het helaas niet vanzelf op gang. Via internet kwam ik erachter dat voetreflexmassage hierin wel iets zou kunnen betekenen. Het heeft het proces op gang geholpen en daarnaast kon ik me ontspannen en het sneller een plekje geven in vergelijking met de eerste miskraam. Na het hele proces ben ik nog een keer geweest voor de ontspanning. Ik vond het heerlijk en kan het iedereen die iets soortgelijks meemaakt aanraden. – Maaike Bloem (pseudoniem)

Terugkerende klachten als signaal om naar te luisteren


 Ik kwam met steeds terugkerende klachten van pijn en kramp in bil en benen. Fysiotherapie hielp even, maar niet afdoende. Bij jou kwam ik voor een andere kijk op mijn klachten en hopelijk verbetering. Na een paar behandelingen van mijn rug  met de methode van Dorn liep ik rechterop en mijn klachten verminderden. Jouw massage en aandacht helpen mij om te kijken wat vast zit en te leren hoe ik met mijn adem er naartoe kan. Bij jou kan ik mezelf zijn, je luistert en geeft goede adviezen. Ik ben blij dat ik bij jou ben gekomen. Dank je wel en tot de volgende keer. – Marja Verheul

Enkele zinnen uit de evaluaties van de qigonglessen, beginnersgroep


 Het is heel mooi hoe jij een ieder de ruimte geeft zijn/haar eigen oefening te ervaren. – Mirjam Veltman

 Ik ontdekte elke les weer nieuwe dingen’. En: ‘Leuk dat je er ook humor in brengt, je lach is aanstekelijk! – Manninne Geurts

 Ja, zonder al te sturend te zijn.– Jan Dijkman, op mijn vraag “Heb je voldoende begeleiding ervaren?”

 Prima instructrice, voel me veilig. Je weet goed waar je mee bezig bent. Je bent ontspannen en dat geeft een rustig gevoel. Gevoel voor humor. – Janet Pieters

 Je geeft mensen de ruimte om het ‘fout’ te doen en corrigeert subtiel en precies. – Klaas Kok

 Jouw aandacht voor iedereen in de groep is heel plezierig. – Diet Tappel

Stress in examentijd holistisch benaderd


 Lieve Hellen, 
Ik wil je heel erg bedanken voor je leuke kaart. Ook wil ik je laten weten dat ik ontzettend blij ben dat je mij zo goed hebt geholpen. Op het moment gaat het heel erg goed met me.
De nek oefeningen werken zeer ontspannend ;)

Bedankt voor alles!
Veel liefs Loekie 
– Loekie

Reflexzonetherapie bij nek-schouderklachten en ‘mist’ in het hoofd


 Jaren geleden viel jouw naam al tijdens de behandelingen die ik toen der tijd onderging bij jouw oude leermeester; jouw kennis en vakmanschap werden toen al geroemd!
En hoe terecht dat was, heb ik onlangs ‘aan den lijve’ en geest mogen ondervinden. De derde behandeling waarbij je maar eens even bij m’n hoofd begon omdat daar sprake zou zijn van enige filevorming en je langzamerhand afdaalde richting voeten was een waar feestje, verrukkelijk. Ik onderging volkomen ontspannen ‘mijn uurtje’ en de helende werking van jouw handen. Dus nogmaals dank daarvoor en ik zal je adviezen overdenken en proberen toe te passen. Ik heb me aangemeld voor de Nieuwsvlinder! 
– Gerry Jager

Reflexzonetherapie bij burn-outklachten


 Ik was helemaal op en kon het niet meer opbrengen om naar mijn werk te gaan. Ik sliep slecht en was alsmaar moe. Ik ben bij verschillende hulpverleners geweest maar uiteindelijk voelde ik me door jouw behandelingen langzaam opknappen. Ik leerde hoe ik om kon gaan met gedachten waar ik door van streek raakte, ben zelf veel gaan wandelen en heb op jouw advies wat dingen in mijn voeding aangepast. Zo ben ik er langzaam weer helemaal bovenop gekomen.  Ik kom nog steeds graag en voel me dan na afloop altijd heel blij. – Tjitske Regeer

Voetreflexzonetherapie en bewustwording


 Ik heb Hellen ongeveer 10 jaar geleden leren kennen. Zij maakte mij bekend met het fenomeen voetreflex en drukpuntmassage, begrippen die voor mij toen totaal onbekend waren en nu een onderdeel van mijn leven zijn geworden. Als ik mensen tegenkom, die niet weten wat het is, dan kan ik niet anders dan een heel positief verhaal vertellen en verwijs ik ze  bij voorkeur naar Hellen. Ik vind Hellen heel oprecht en vakkundig. Zij kan fantastisch luisteren en weet als een stress detector precies de plekjes te vinden die aandacht nodig hebben. Ik ben door haar behandelingen veel meer bewust van mijn lichaam, waar de pijntjes wellicht vandaan zouden kunnen komen en wat Hellen of ik zelf hier aan zou kunnen doen. De gesprekken, de bewustwording, maar ook het gevoel dat het lichaam weer stroomt, de nek minder stijf is en het hoofd weer helder wordt. Ja ik kwam heel graag en regelmatig bij Hellen en na mijn verhuizing naar het midden van het land heb ik een hele tijd moeten zoeken om een goed alternatief te vinden. Hellen dank je wel. – Annemarie Bakker

Therapie vanuit een holistische benadering


 Ik ken Hellen als een no nonsens type vrouw met humor en betrokkenheid. Volstrekt integer en ter zake kundig vanwege haar holistische benadering zonder oordeel. Verbazingwekkend wat ze d.m.v. voetreflex massage weet te “lezen” over de gesteldheid van je lichaam en geest en hoe ze dit weet te behandelen. Aandacht, bewustwording, deskundigheid en positieve energie dat kom ik halen bij Hellen. Ze heeft me nog nooit teleurgesteld, ik vind haar een prachtig mens. – Carla Hendriksen

Reflexzone- en massagetherapie bij pijnklachten


 In het begin stond ik er vrij sceptisch tegenover maar ik liep al zo lang met mijn klachten dat ik bereid was om overal voor open te staan. Ik had zoveel spanning in mijn lichaam wat zich uitte door rug, nek, schouder en hoofdklachten. Hellen heeft mij enorm geholpen om mij meer bewust van mijzelf te worden en anders naar het leven te gaan kijken. Ik voel me door haar serieus genomen in mijn klachten. Door de massages en de gesprekken die wij voeren voel ik me steeds meer één met mijn lichaam en geest, en dit voelt als een bevrijding. Het lukt mij steeds beter om mij minder druk te maken om dingen waar je geen grip op hebt en die je niet kunt veranderen. Ik kan steeds meer genieten van de kleine dingen in het leven. Van de dingen die er echt toe doen en die mij gelukkig maken. – Karin Loerakker

Massagetherapie en ontspanning


 Ik wil je nog even vertellen, dat ik nog nageniet van gister, echt super! En géén kramp gehad vannacht! – Ronald Smit

Effecten vanuit de verschillende disciplines van De Vuurvlinder


 Ik heb de afgelopen jaren bij de Vuurvlinder verschillende ervaringen opgedaan die ik graag wil delen: Zo krijg ik al een aantal jaren stoelmassage onder werktijd, even een breekpunt voor ontspanning, een moment van opladen, echt een cadeau. Over voetreflexie: Het verlichtte de pijn en maakte emoties los, een bijzondere ervaring. De Chi Neng Qi Gong lessen: Wat gebeurt er met en in mij? Het is een spannend avontuur. – Hiekje Hofstra

Reflexzone- en massagetherapie om fitheid te behouden


 Ik had veel pijn, o.a. door dikke gewrichten (reuma). Nu kan ik mijn handen weer goed gebruiken, ik loop beter, hoef minder vaak naar het ziekenhuis. De reumatoloog zegt ook ‘hier mooi mee doorgaan’. Ik voel me heerlijk als ik bij jou vandaan kom, net een jonge kerel. – Luuk Alberts

Chi Neng Qigonglessen in relatie tot fysieke klachten


 Eindelijk mijn verhaal, alsof ik niet elke dag aan je denk, als ik mijn handen weer eens in een onmogelijke positie breng of eens lekker in een energieveld heen en weer sta te deinen. Al weer gestart aan het derde seizoen Chi Neng Qigong en er ook bijna dagelijks thuis mee bezig. Het maakt je bewuster van je lichaam en wat je er aan kunt doen om je lekkerder in je vel te voelen. Ook raak je bijna spelenderwijs van lichamelijke klachten af. Zo had ik op een gegeven moment door dat de hardnekkige tennisarmblessure verdwenen was en dat stijve nek en schouders tot het verleden behoren. Nog een laatste opmerking: een beetje discipline is wel nodig om effect te bereiken en er lol in te krijgen/behouden. – Peter Geerlings

Chi Neng Qigonglessen en meditatie


 Ik heb altijd gedacht (vond altijd) dat ik moest ‘leren’ mediteren (bijvoorbeeld zittend) maar ik merk nu dat bewegen voor mij een beter effect heeft; dit is voor mij een eye-opener! – Dinie Lip

Chi Neng Qigonglessen en ontspanning


 Ik volg bij jou de Chi Neng Qigong lessen omdat er bij jou altijd ruimte is voor een lach en vrolijkheid. Sinds ik de lessen Chi Neng Qigong volg en zelf elke dag een aantal oefeningen doe, ben ik veel helderder in mijn hoofd en heb ik nauwelijks tot geen last meer van mijn onderrug. Ook voel ik me fitter en soepeler. – Ans Geerlings

Chronische rugklachten en (stoel)massage


 Helaas ben ik belast met, zoals dat heet chronische rugklachten. Sinds enkele jaren wordt door mijn werkgever de stoelmassage van Hellen aangeboden. De stoelmassage geeft je even een moment van heerlijke ontspanning. Doordat de stoelmassage met vaste regelmaat wordt aangeboden, zijn mijn rugklachten afgenomen. De bezoeken aan mijn fysiotherapeut dus ook. Toen ik twee jaar geleden even meer last kreeg van de onderrug, kon ik bij De Vuurvlinder ook goed terecht. Hellen, bedankt. – Klaas Jan van der Werf

Stoelmassage en het effect van regelmatige behandeling


 Ik ben een jonge-oudere met veel rug problemen in het verleden. Met een zittend beroep vaak vervelend. De praktijk: stijfheid, en met grote regelmaat toch veel uitstraling pijn. De stoelmassage houdt de spieren nu soepel, waardoor ik geen uitval meer ken. In het afgelopen jaar heb ik weer ervaren wat het betekent om de spieren los te houden. Een armblessure (tenniselleboog met een slijmbeursontsteking) leverde problemen op met een vastzittende schouder. Ik merk dat de stoelmassage helpt om goed te kunnen blijven functioneren. Ik bovenal, maar ook de werkgever is kortom gebaat bij dit aanbod op de werkvloer. – Henk Kremer

Pin It on Pinterest

Share This