Direct naar de inhoud.

Direct starten met je beter voelen?

Vraag dan mijn gratis ontspanningsoefeningen aan!

Gratis ontspanningsoefeningen

Je krijgt dan een mp3 die je in 7 minuten een kalm en rustig gevoel geeft.

Nu gratis aanvragen

Contactgegevens

Hellen Rommers
Riegheide 62
9451 EK Rolde

Telefoon: 0592-248077
E-mail: info@devuurvlinder.com

KvK nr: 04080762
Lid VNRT en RBCZ

Maak een afspraak

Volg De Vuurvlinder

Voetreflexologie Groningen, Assen, Beilen, Rolde, Zuidlaren en omstreken

Je voelt je fysiek en mentaal snel weer beter


Voetreflexologie wordt ook wel voetreflexmassage of kortweg voetreflex genoemd. Het is onderdeel van reflexzonetherapie, een term die mijn dienst nauwkeuriger beschrijft. Reflexzonetherapie richt zich namelijk óók op andere reflexzones dan de voet, zoals de hand, oren en rug. Voor het gemak behandel ik beide termen als synoniemen.

Mijn praktijk voor reflexzonetherapie is gevestigd in Rolde (Drenthe), op 30 minuten rijden van Groningen, 9 minuten vanuit Assen en 20 minuten vanuit Beilen en Zuidlaren. Rolde is goed bereikbaar via de A28.

Wanneer reflexzonetherapie (voetreflexologie)?


Mensen komen bij mij voor reflexzonetherapie omdat ze niet lekker in hun vel zitten. Fysiek óf psychisch/emotioneel, vaak beide. Klachten ervaar je vaak vooral fysiek, maar tijdens de behandelingen blijkt niet zelden dat er ook op andere gebieden in je leven iets niet lekker gaat.

 Ik was helemaal op en kon het niet meer opbrengen om naar mijn werk te gaan. Ik sliep slecht en was alsmaar moe. Ik ben bij verschillende hulpverleners geweest maar uiteindelijk voelde ik me door jouw behandelingen langzaam opknappen. Ik leerde hoe ik om kon gaan met die gedachten waar ik door van streek raakte, ben zelf veel gaan wandelen en heb op jouw advies wat dingen in mijn voeding aangepast. Zo ben ik er langzaam weer helemaal bovenop gekomen.  Ik kom nog steeds graag en voel me dan na afloop altijd heel blij.” – Tjitske Regeer

Fysieke klachten die mijn klanten hebben zijn:


 • (Onder)rugklachten
 • Nekklachten
 • Schouderklachten
 • Hoofdpijn
 • Buikklachten
 • Spierpijn (vastzittende spieren)
 • Voet- en beenklachten, bijvoorbeeld kramp
 • Moeite met (ontspannen) ademhalen
 • Klachten door beenlengteverschil
 • Vage klachten waar reguliere artsen geen lichamelijke oorzaak voor kunnen vinden
Herken je deze klachten? Blijf er niet mee rondlopen! Je hebt misschien al van alles geprobeerd en het heeft je niet gebracht wat je ervan hoopte. Reflexzonetherapie brengt je bij jezelf en heft blokkades op, zodat je energie weer vrij kan stromen. Dat geeft verlichting en je komt weer in je eigen kracht te staan.

Mentale klachten die mijn klanten hebben zijn:


 • Stress
 • Slapeloosheid
 • Burn-out
 • Onevenwichtigheid
 • Onverwerkte ervaringen

Verreweg de meeste van mijn klanten hebben ook de huisarts bezocht. Waar de huisarts de klacht alleen symptomatisch behandelt, kijk ik naar jou als héél mens. Vanuit dat perspectief kijk ik naar waar jij last van hebt. Verheldering, inzicht en bewustwording in combinatie met de juiste massage, brengen jouw zelfgenezend vermogen op gang. De weg naar herstel zet zich in en op die manier verdwijnen je klachten.

Effect al na eerste behandeling merkbaar


Het effect van reflexzonetherapie is meestal direct merkbaar: al na de eerste behandeling merken mijn klanten een aanzienlijke vermindering van hun fysieke klachten.

 Na de eerste behandeling stond ik de volgende dag op zonder pijn. Mijn aanhoudende onderrugklachten, ‘zomaar’ verdwenen! Op mijn verzoek nog een tweede behandeling gekregen. Mijn rugklachten zijn gewoonweg verholpen. Helemaal top!” – Marc

Psychische klachten hebben meer tijd nodig om te verdwijnen. Maar ook die worden aangepakt:

 Ik had zó veel spanning in mijn lichaam. Dat uitte zich door rug-, nek-, schouder- en hoofdklachten. Hellen heeft mij enorm geholpen om meer bewust van mezelf te worden en anders naar het leven te kijken. Door de massages en de gesprekken die wij voeren voel ik me steeds meer één in lichaam en geest. Dit voelt als een bevrijding.” – Karin Loerakker

Reflexzonetherapie brengt lichaam en geest in balans. Ik leg letterlijk mijn vinger op de zere plek, van búitenaf. Van binnen maak jij zo contact met pijn, spanning, emoties of gedachten die de klachten veroorzaken. Dit leidt tot bewustwording, inzicht en uiteindelijk verwerking.

Zorgverzekeraars erkennen en vergoeden reflexzonetherapie


Veel zorgverzekeraars hebben reflexzonetherapie opgenomen in de aanvullende pakketten. Een verwijzing is niet nodig!

Op de website van het VNRT vind je een overzicht van verzekeraars die reflexzonetherapie (voetreflexologie) vergoeden.

Mijn expertise: HBO-opleiding Integraal Reflexzonetherapeut


Om erkend reflexzonetherapeute te worden, moet je een HBO-opleiding volgen. Die opleiding heb ik met succes afgerond. Dat gaf mij toegang tot het lidmaatschap van de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT): alleen gekwalificeerde therapeuten worden tot de beroepsvereniging toegelaten.

Naast de VNRT sta ik geregistreerd in het HBO-register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Dit is voor verschillende verzekeraars een voorwaarde voor (gedeeltelijke)
https://www.vnrt.nl/clienten/vergoedingen/

vnrt-rbcz-logo-transp

Neem ook de volgende stap: maak een afspraak


Neem jezelf serieus en zet de volgende stap naar herstel. 

Een behandeling kost 75 euro. Daar krijg je heel wat voor terug: vermindering van je klachten, het begin van een structurele verandering: meer ontspanning met minder inspanning.

N.B. Kun je een afspraak niet nakomen? Tot 24 uur van te voren is afzeggen kosteloos.

Mail of bel mij om een afspraak te maken voor je eerste behandeling reflexzonetherapie (voetreflexologie).

Pin It on Pinterest

Share This