Direct naar de inhoud.

Direct starten met je beter voelen?

Vraag dan mijn gratis ontspanningsoefeningen aan!

Gratis ontspanningsoefeningen

Je krijgt dan een mp3 die je in 7 minuten een kalm en rustig gevoel geeft.

Nu gratis aanvragen

Contactgegevens

Hellen Rommers
Riegheide 62
9451 EK Rolde

Telefoon: 0592-248077
E-mail: info@devuurvlinder.com

KvK nr: 04080762
Lid VNRT en RBCZ

Maak een afspraak

Volg De Vuurvlinder

Waarom De Vuurvlinder je helpt beter te voelen


Mijn naam is Hellen Rommers, eigenaar van De Vuurvlinder. Ik ben mijn praktijk begonnen voor mensen die:

  • Zich fysiek niet lekker voelen: mijn klanten komen bij mij omdat ze worden beperkt door pijn, bijvoorbeeld in hun rug, schouder of nek. Of hebben klachten in hun buik, benen of aan hun voeten. Ze willen zich soepeler, vitaler, gezonder en fitter voelen.
  • Zich mentaal niet lekker voelen: mijn klanten komen bij mij omdat ze zich niet kunnen ontspannen. Ze zitten ‘vol’ in hun hoofd. Zijn gestresst. Soms zitten ze tegen een burn-out aan. Ze willen zich geestelijk weer ‘vrij’ voelen.
  • Vaak gaat het om een combinatie, want als je fysiek niet lekken in je vel zit, voel je je mentaal ook niet goed – en omgekeerd!

Ervaar jij ook fysieke en/of psychische/emotionele spanningen? Dan heb je de plek gevonden die je zocht. De plek waar je je bewuster wordt van jezelf, juist dóór je klachten. En waar ontspanning begint. Dit is de plek waar je tot jezelf komt en alles weer gaat stromen.

Net zoals bij de mensen die je vóór gingen:

 Hellen maakte mij bekend met het fenomeen voetreflex en drukpuntmassage, begrippen die voor mij toen totaal onbekend waren en nu een onderdeel van mijn leven zijn geworden. Hellen is oprecht en vakkundig. Zij kan fantastisch luisteren en weet als een stress-detector precies de plekjes te vinden die aandacht nodig hebben. Ik ben door haar behandelingen veel meer bewust van mijn lichaam. De gesprekken, de bewustwording, maar ook het gevoel dat het lichaam weer stroomt, de nek minder stijf is en het hoofd weer helder wordt. Na mijn verhuizing heb ik een hele tijd moeten zoeken om een goed alternatief te vinden. Hellen, dank je wel. – Annemarie Bakker

 Sinds ik de lessen Chi Neng Qigong volg en zelf elke dag een aantal oefeningen doe, ben ik veel helderder in mijn hoofd en heb ik nauwelijks tot geen last meer van mijn onderrug. Ook voel ik me fitter en soepeler. Ik kom bij Hellen omdat er bij haar altijd ruimte is voor een lach en vrolijkheid. – Ans Geerlings

Over Hellen Rommers


Gebeurtenissen in mijn leven brachten mij op het pad van persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik heb ook geworsteld met mezelf, net zoals jij en als zoveel mensen.

Vanuit mijn natuurlijke betrokkenheid, eigen ervaring en groei ontstond als vanzelf de behoefte om andere mensen te helpen met hún persoonlijke groei en ontwikkeling.

Want: ik weet dat wanneer jij lekker in je vel zit en je verbonden kunt voelen met jezelf, de wereld om je heen er ook beter van wordt. Dat is iets waar ik graag mijn bijdrage aan lever.

Mijn praktijk ben ik niet ‘zomaar’ begonnen: ik heb er intensieve opleidingen voor gevolgd. Een 5-jarige opleiding tot spiritueel helper padwerk en een HBO-opleiding integrale reflexzonetherapie. Omdat ik die opleidingen heb gehaald, kon ik lid worden van de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT): een kwaliteitsmerk voor reflexzonetherapeuten, waarbij een verplichting tot jaarlijkse bijscholingen hoort én een klachtenregeling is gewaarborgd.
Met het behalen van genoemde diploma’s stopte mijn interesse voor verdere ontwikkeling niet. De afgelopen jaren heb ik de (3 jarige) opleiding Boeddhistische Psychologie van zen leraar Cuong Lu gevolgd en in 2020 met succes afgerond. Inzichten uit deze leer geven de therapie extra verdieping.

Naast de VNRT sta ik geregistreerd in het HBO-register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Dit is voor verschillende verzekeraars een voorwaarde voor (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling.

vnrt-rbcz-logo-transp

In balans zijn en bewust leven is ook voor jou mogelijk


De Vuurvlinder biedt behandelingen Reflexzonetherapie (voetreflexologie) en workshops Chi Neng Qigong. 2 wegen die beide leiden naar bewustwording en persoonlijke groei – en je beter voelen en in balans.

Bel of mail me voor de 1e afspraak.

 Verbazingwekkend wat Hellen weet te ‘lezen’ over de gesteldheid van je lichaam en geest en hoe ze dit weet te behandelen. Aandacht, bewustwording, deskundigheid en positieve energie: dát kom ik halen bij Hellen. Ze heeft me nog nooit teleurgesteld, ik vind haar een prachtig mens. – Carla Hendriksen

Feestelijke anti-stress middag

12 maart. Dat was de datum. Op zaterdagmiddag. Ieder die zin had was van harte uitgenodigd. Lees hierna de aankondiging en bekijk de foto’s. Lees verder

Hellen in de Media

Radio Aa en Hunze vroeg mij om iets te vertellen over zhineng qigong en reflexzonetherapie, de 2 pijlers van mijn praktijk. Het interview van 22 maart 2024 kun je hieronder beluisteren in 2 deeltjes. De 1e over qigong:

 

En dan over mijn praktijk verder en reflexzonetherapie.

 

De vrijzinnigen in Assen nodigen regelmatig een spreker uit. In november 2018 mocht ik een lezing geven over zhineng qigong. Lees hier de aankondiging.

Voor ‘De Reis van de Heldin‘ van april 2015 heb ik een aantal vragen beantwoord in het hoofdstuk Gemotiveerd om een Creatieve Heldin te zijn. Download hier De Reis van de Heldin.

Voor het programma ‘Klein Spiritus’ ben ik geïnterviewd op 26 mei 2012. Beluister het hele interview op Radio Assen.

Het Drenthe journaal schreef op 26 november 2009 een stukje over mij en mijn werkzaamheden. Download hier het artikel.

In het Dagblad van het Noorden van 20 april 2006 een interview met mij over tenen lezen. Download hier het artikel.

Pin It on Pinterest

Share This