Direct naar de inhoud.

Direct starten met je beter voelen?

Vraag dan mijn gratis ontspanningsoefeningen aan!

Gratis ontspanningsoefeningen

Je krijgt dan een mp3 die je in 7 minuten een kalm en rustig gevoel geeft.

Nu gratis aanvragen

Contactgegevens

Hellen Rommers
Riegheide 62
9451 EK Rolde

Telefoon: 0592-248077
E-mail: info@devuurvlinder.com

KvK nr: 04080762
Lid VNRT en RBCZ

Maak een afspraak

Volg De Vuurvlinder

Stoelmassage voor bedrijven

Minder ziekteverzuim, meer werkplezier


Stoelmassage voor bedrijven is geen overbodige luxe. De geringe investering verdien je als werkgever snel terug door minder kortdurend ziekteverzuim: stoelmassage werkt preventief voor typische kantoorklachten als rug-, nek- en schouderpijn, stress en RSI.

Stoelmassage op het werk heeft ook een enorm positieve invloed op de sfeer:werknemers zijn gemotiveerder, hebben meer werkplezier en zijn daardoor productiever.

Bedrijfsmassage wordt zelfs steeds meer noodzaak.

Afrekenen met typische kantoorklachten


Elke werkgever en manager heeft ermee te maken: werknemers met typische kantoorklachten. Soms concreet, soms vaag, maar altijd ergerlijk – vooral voor de werknemer, maar óók voor werkgevers en managers! Die moeten regelmatig hun waardevolle krachten missen.

De meest voorkomende kantoorklachten zijn:

 • Rugklachten (maar liefst 33% zegt hiervan last te hebben!)
 • Nek- en schouderpijn
 • Hoofdpijn
 • Stress
 • RSI
 • Stijve spieren
 • Pijnlijke gewrichten

Deze klachten komen in de toekomst alleen maar meer voor: we zitten steeds vaker en langer achter de computer.

Daarom is het noodzaak om er als werkgever iets tegen te doen. En dat kan: eenvoudig, met weinig moeite en tegen lage investeringskosten. Door regelmatig een kortdurende ontspanningsmassage op locatie, op het werk.

15 minuten massage = 5,5% minder ziekteverzuim


Stoelmassage voor bedrijven is heel laagdrempelig, in tegenstelling tot andere manieren om ziekteverzuim tegen te gaan.

Per werknemer 2 keer per maand 15-20 minuten massage is al genoeg om hele positieve effecten te bereiken:

 • Preventieve werking tegen typische kantoorklachten (hierboven genoemd)
 • Werknemers voelen zich vitaler
 • Werknemers voelen zich ontspannen
 • Werknemers kunnen zich beter concentreren
 • Werknemers worden zich bewuster van hun werkhouding

Deze positieve effecten leiden tot een afname van kortdurend ziekteverzuim van ongeveer 5,5%! Je investering verdient zich dus razendsnel terug.

Stoelmassage onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar


Stoelmassage is fiscaal aftrekbaar. Daar kleven wel een paar voorwaarden aan:

 • Stoelmassage moet opgenomen worden in het Arbo-jaarplan
 • Als werkgever moet je de kosten volledig betalen (geen eigen bijdrage voor werknemers)
 • De ontspanningsmassage moet onder werktijd gegeven worden

Kleren blijven aan, massageolie wordt niet gebruikt


Stoelmassage is bij uitstek geschikt om onder werktijd te geven: de werknemer kan de kleren aanhouden, wat het veel laagdrempeliger maakt. Ook gebruik ik geen massageolie of andere middeltjes, dus niemand houdt er een ‘plakkerig’ gevoel aan over.

Uiteraard geef ik stoelmassage op locatie, dus op het bedrijf. Het is echt van bureau naar massagestoel – en snel weer terug om ontspannen en vol energie verder te werken!

Wat zeggen werkgevers erover


 Hellen is een betrouwbare en integere stoelmasseur. Ze is zich er terdege van bewust dat ze door haar rol veel hoort, en ze gaat hier uitermate consciëntieus mee om. Haar toegevoegde waarde zit ‘m in het laag houden/omlaag brengen van zowel het ziekteverzuimpercentage als verzuimfrequentie.  Arjan Schonewille

Wat zeggen werknemers er zelf over


Bij bedrijven waar ik stoelmassages op locatie geef, is gevraagd om de ervaring en mening van de werknemers. 98% van de deelnemers geven aan er baat bij te hebben. Dit is wat zij erover zeggen:

 Ik ben een jonge-oudere met veel rugproblemen in het verleden. Met een zittend beroep vaak vervelend. De praktijk: stijfheid, en met grote regelmaat toch veel uitstraling van pijn. De stoelmassage houdt de spieren nu soepel, waardoor ik geen uitval meer ken. In het afgelopen jaar heb ik weer ervaren wat het betekent om de spieren los te houden. Een armblessure (tenniselleboog met een slijmbeursontsteking) leverde problemen op met een vastzittende schouder. Ik merk dat de stoelmassage helpt om goed te kunnen blijven functioneren. Ik bovenal, maar ook de werkgever is gebaat bij dit aanbod op de werkvloer. – Henk Kremer

 Ik heb last van RSI-klachten en merk dat de stoelmassage bijdraagt aan pijnreductie. Voor mij erg belangrijk om het werk te kunnen volhouden!

 Als iemand met rugklachten kan ik het weten: stoelmassage geeft de noodzakelijke ontspanning in mijn spieren. Bovendien is het zo dat de persoon die de massage uitvoert veel praktische aanwijzingen geeft, zodat ik beter functioneer. Wanneer ik klachten heb, besteedt zij er ook gericht aandacht aan.

 De geregelde stoelmassage draagt eraan bij dat ik mij beter in mijn vel voel. Ik ben hierdoor nauwelijks ziek. Ook mijn hoge bloeddruk is mede hierdoor verminderd. Mijn weerstand is ook verbeterd.

 Sinds ik deelneem aan de stoelmassage merk ik dat ik minder last heb van mijn muisarm.

 Jarenlang heb ik niet meegedaan aan de stoelmassage. Tot ik last van mijn rug kreeg. Ik heb me toen opgegeven en krijg nu sinds ongeveer 1,5 jaar stoelmassage. En…ik moet toegeven…het helpt. De rugklachten zijn nagenoeg verdwenen. Tevens is het een heerlijk moment van ontspanning in deze hectische werkomgeving.

 Helaas ben ik belast met, zoals dat heet chronische rugklachten. Sinds enkele jaren wordt door mijn werkgever de stoelmassage van Hellen aangeboden. De stoelmassage geeft je even een moment van heerlijke ontspanning. Doordat de stoelmassage met vaste regelmaat wordt aangeboden, zijn mijn rugklachten afgenomen. De bezoeken aan mijn fysiotherapeut dus ook. Toen ik twee jaar geleden even meer last kreeg van de onderrug, kon ik bij De Vuurvlinder ook goed terecht. Hellen, bedankt. – Klaas Jan van der Werf

Maak een afspraak


In een verkennend gesprek beantwoord ik al je vragen. Maak een afspraak!

Pin It on Pinterest

Share This