Direct naar de inhoud.

Direct starten met je beter voelen?

Vraag dan mijn gratis ontspanningsoefeningen aan!

Gratis ontspanningsoefeningen

Je krijgt dan een mp3 die je in 7 minuten een kalm en rustig gevoel geeft.

Nu gratis aanvragen

Contactgegevens

Hellen Rommers
Riegheide 62
9451 EK Rolde

Telefoon: 0592-248077
E-mail: info@devuurvlinder.com

KvK nr: 04080762
Lid VNRT en RBCZ

Maak een afspraak

Volg De Vuurvlinder

Chi Neng Qigong Groningen, Assen, Beilen, Rolde, Zuidlaren en omstreken

Bewegingsleer die lichaam en geest versterkt en in balans brengt


Chi Neng Qigong (ook geschreven als Zhineng Qigong) is een Chinese meditatieve bewegingsleer.

Uit Qigong is Tai Chi ontstaan. Qigong wordt ook wel de yoga uit China genoemd.

Workshops en lessen Chi Neng Qigong geef ik in Rolde en incidenteel in Zuidlaren (Drenthe).

Is Chi Neng Qigong iets voor jou?


Je voelt de stress in je lijf en hebt weinig energie. Je weet dat er iets moet gebeuren. Meer bewegen? Of juist gaan mediteren? De wil is er wel, maar niet de kennis om dit goed aan te pakken.

Chi Neng Qigong is bewegen en meditatie in één. Het is een helende bewegingsleer die over de hele wereld beoefend wordt, en is bekend en geliefd vanwege zijn schoonheid en effectiviteit.

Mijn cursisten zijn op zoek naar een laagdrempelige, maar effectieve manier om te bewegen en te ontspannen. Vaak hebben ze specifieke redenen, waarschijnlijk net als jij. Chi Neng Qigong doe je omdat je:

  • Je soepeler wil voelen; je voelt je soms (of vaak) stijf
  • Je vitaler, fitter en gezonder wil voelen; je wilt meer energie!
  • Meer wil leren ontspannen; beter om wilt gaan met stress
  • Sterker in je schoenen wil staan
  • Jezelf wil leren kennen

 Ik heb altijd gedacht (vond altijd) dat ik moest ‘leren’ mediteren (bijvoorbeeld zittend), maar ik merk nu dat bewegen voor mij een beter effect heeft: dit is voor mij een eye-opener! – Dinie Lip

De Qigong-les is geen therapiegroep. Maar: als je last hebt van fysieke en/of psychische klachten, kun je baat hebben bij de rust die de bewegingsleer geeft. Klachten als stijve spieren en langdurige rug-, nek- en schouderklachten. Of stress, constante mentale spanning, (tekenen van) burn-out. Veel van mijn cursisten merken dat dit soort klachten minder worden, of zelfs helemaal verdwijnen:

 Sinds ik de lessen Chi Neng Qigong volg en zelf elke dag een aantal oefeningen doe, ben ik veel helderder in mijn hoofd en heb ik nauwelijks tot geen last meer van mijn onderrug. Ook voel ik me fitter en soepeler.  Ans Geerlings

Wie weet hoe jij je gaat voelen, op korte én lange termijn. Want: Chi Neng Qigong werkt het beste als je de bewegingen zowel tijdens de cursus als thuis blijft doen!

Beluister een stukje interview van radio Aa en Hunze met mij van 22 maart 2024 over zhineng qigong:

Regelmatige beoefening leidt tot betere resultaten


Op mijn instructie kun je zelf aan de slag met de bewegingen van Chi Neng Qigong.Niet alleen tijdens de workshopsessies, ook thuis. Bij regelmatige beoefening worden de effecten steeds merkbaarder en houden ze op lange termijn aan.

Chi Neng Qigong vraagt dus ook iets van jouw inzet en discipline:

 Alweer gestart aan mijn 3e seizoen Chi Neng Qigong en er ook bijna dagelijks thuis mee bezig. Het maakt je bewuster van je lichaam en wat je er aan kunt doen om lekkerder in je vel te zitten. Ook raak je bijna spelenderwijs van lichamelijke klachten af. Zo had ik op een gegeven moment door dat mijn hardnekkige tennisarmblessure verdwenen was en dat stijve nek en schouders tot het verleden behoren. Een beetje discipline is wél nodig om effect te bereiken en er lol in te krijgen/behouden.  Peter Geerlings

Chi Neng Qigong voor beginners


In deze workshop van 10 lessen maak je kennis of verdiep je je ervaring met Chi Neng Qigong.  Je ervaart de heilzame werking van de bewegingen, die je ook ná de cursus thuis kunt blijven doen. Het is het begin van een vitaler en stress-vrij leven. Je leert aandachtig aanwezig zijn, met mildheid voor wat er in jou leeft. Je voelt je krachtiger en soepeler.

Na deze serie lessen kun je eventueel doorgaan met trainen in groepsverband door je lesserie te verlengen. Een groep werkt stimulerend op het blijven beoefenen en het verdiepen van wat je geleerd hebt en geeft een extra dimensie aan je oefeningen gedurende de les. De serie van 10 lessen start op 28 september. In augustus zijn er 4 (extra) lessen.

Buitenlessen in Balloo

Deze lessen zijn geschikt voor iedereen. De rustige en aandachtige bewegingen maken je geest helder en kalm. Je lichaam ontspant en wordt soepel. De bewegingen zijn eenvoudig van aard.

Wanneer:Woensdag 12, 19, 26 juni, 3, 10 juli 2024
Tijd:9.15 -10.15 uur
Investering:€ 65,- voor 5 lessen of € 15,- per les
Direct aanmelden

Avondlessen in Rolde

Wanneer:Vanaf donderdagavond 28 maart 2024 wekelijks, schoolvakanties uitgezonderd.
Tijd:19.00 - 20.00 uur.
Investering:€ 128,- voor 10 weken
Direct aanmelden

Chi Neng Qigong voor gevorderden


Na de beginnerscursus (bij mij óf elders gevolgd) kun je deelnemen aan de doorlopende trainingen Chi Neng Qigong. Je leert de bewegingsleer dieper kennen, met meer oefeningen en verdieping in de basisbewegingen uit verschillende levels.

Rolde

Wanneer:Iedere donderdagavondavond, uitgezonderd schoolvakanties.
Tijd:20.15 uur tot 21.25 uur.
Investering:€ 135,- voor 10 lessen, gedurende 12 weken. Les 11 en 12 € 7,50
Losse lessen € 15,-
Direct aanmelden

Pin It on Pinterest

Share This