Direct naar de inhoud.

Direct starten met je beter voelen?

Vraag dan mijn gratis ontspanningsoefeningen aan!

Gratis ontspanningsoefeningen

Je krijgt dan een mp3 die je in 7 minuten een kalm en rustig gevoel geeft.

Nu gratis aanvragen

Contactgegevens

Hellen Rommers
Riegheide 62
9451 EK Rolde

Telefoon: 0592-248077
E-mail: info@devuurvlinder.com

KvK nr: 04080762
Lid VNRT en RBCZ

Maak een afspraak

Volg De Vuurvlinder

Dorn methode


De Dorn methode is een manier waarbij beenlengteverschil wordt opgeheven en vervolgens de bekkenscheefstand en verschoven wervels worden gecorrigeerd. De correctie gebeurt tijdens beweging waardoor het lichaam de correctie gemakkelijk accepteert.

Beenlengte verschil kan al ontstaan door het over elkaar slaan van de benen. Wanneer bij het opstaan de kop van het heupbeen niet volledig terugglijdt in de kom van het heupgewricht ontstaat al een klein verschil. Het bekken gaat dan vanzelf ook wat scheef staan en de rug compenseert dit waardoor wervels verschuiven.

De wervelkolom is de plaats van waaruit de spinale zenuwen in- en uittreden en die voor allerlei processen in het lichaam zorgen. Wanneer deze zenuwen te weinig ruimte krijgen kunnen uiteenlopende klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld knie-, heup en rugklachten maar ook hoofdpijnen of blaasproblemen.

Behandelingen


Tijdens de behandeling ben je actief betrokken bij wat er gebeurt en leer je meteen eenvoudige oefeningen aan om thuis te herhalen. Het is verstandig om de eerste dagen na de behandeling geen zwaar werk te verrichten.

De eerste dagen kun je ook spierpijn ervaren. De spieren moeten even wennen aan de nieuwe stand. Een advies is om voldoende water te drinken om alle vrijkomende afvalstoffen af te voeren.

De behandeling sluit ik af met een energetische rugmassage. De wervelkolom kan zich hierdoor nog beter strekken. Spanning en emotionele lading kan op deze manier loskomen. De massage geeft een diepe ontspanning en nodigt uit om jezelf opnieuw te verbinden met alle lagen in jezelf, met wie je in wezen bent.

Bewustwording van wie je bent en van wat je voelt helpt om jezelf meer in balans te voelen en klachten te voorkomen.

Indicaties voor de Dorn methode


Er zijn in feite heel veel indicaties die in aanmerking komen voor behandeling met de Dorn-methode. Overleg het altijd even wanneer je denkt dat het iets voor je zou kunnen betekenen. Veelal wordt het toegepast wanneer sprake is van langdurige pijn en/of onbegrepen klachten vanuit het bewegingsapparaat (nek, schouder, rug, heup, knie, voet) en de interne organen.

Bewustwording van wie je bent en van wat je voelt helpt om jezelf meer in balans te voelen en klachten te voorkomen.

Pin It on Pinterest

Share This