Direct naar de inhoud.

9 Tips voor alledag en in corona tijd

De ene dag zal het makkelijker zijn dan de andere, om te gaan met de uitdagingen van deze tijd.
Tips die je mogelijk ondersteunen:

  1. Begin je dag met een paar diepe ademhalingen en glimlach jezelf toe. Je bent het waard!
  2. Maak op je nuchtere maag wat rek en strekbewegingen en als het kan doe dan nog eens wat extra oefeningen die je spieren enigszins belasten. Zo krijgen ongezonde vetten geen kans opgeslagen te worden in je spieren.
  3. Lees mijn tips over oil pulling nog eens, waar ik eerder over schreef. Houd ongewenste gasten tegen bij de poort.
  4. Eindig je douche koud. Jezelf dagelijks korte tijd blootstellen aan kou is gunstig voor je immuunsysteem.
  5. Geniet van je maaltijden. Sta eens stil bij waar het voedsel vandaan komt. Wie hebben er aan bijgedragen dat jij het nu kunt eten? Door hier bij stil te staan voed je ook je geest (met dankbaarheid).
  6. Ga dagelijks naar buiten en maak een ommetje (korter of langer). Er is ook een app met die naam, misschien werkt dat stimulerend voor je. Kijk om je heen alsof je alles voor het eerst ziet! Wie weet vind jij ook een ‘happy stone’, zoals ik die vond (zie afbeelding).
  7. Inspireer jezelf met een goed boek, een inspirerende podcast of een fijne film en beperk de overvloed aan talkshows en nieuws.
  8. Wees mild naar jezelf en naar je medemens. Toon oog en oor voor wat gezien, gehoord wil worden. Oefen je geduld en mededogen hierin. Zo laat je wijsheid zien. Ruimte maken voor wat er is brengt (zelf-) vertrouwen.
  9. Zorg voor een regelmatig slaapritme en doe eventueel een kort middagdutje als je die mogelijkheid en behoefte hebt. Zorg voor een moment van rust vóórdat je gaat slapen.

  Misschien lees je dit ook graag over voeding.

Je mag altijd contact met mij opnemen wanneer je begeleiding wil.

Pin It on Pinterest