Direct naar de inhoud.

5 Tips om te zorgen dat voeding jou gaat dragen

Over voeding gesproken.

Iedereen heeft er wel iets mee. We eten tenslotte dagelijks. En als je wil kun je de dag vullen met het lezen van alle tips over goede voeding. Het is zéker belangrijk, jezelf goed voeden. Maar aan goede voeding zitten meer aspecten dan alleen de juiste ingrediënten.

In een gezonde situatie ben jij niet de drager maar draagt het voedsel jou!

Tips om dit te bereiken:

 1. Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar.
  Zoals je zorgt dat er voldoende benzine in je tank zit voordat je een eind gaat rijden, zo heb je zelf ook energie nodig.
  Eet daarom ’s morgens het meest, als lunch iets bescheidener en het diner mag licht zijn. ’s Avonds ben je normaal gesproken immers minder actief.
 2. Je hoeft jezelf niet tot de nok toe te vullen.
  Stop met eten wanneer je ongeveer 70% hebt gegeten van wat je denkt op te kunnen. Je voelt je even daarna verzadigd en hebt meer energie.
 3. Zorg tijdens de maaltijd voor een goede sfeer.
  Een goede sfeer zorgt ervoor dat je ontspannen bent tijdens de maaltijd. Dat zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen. In een sfeer van ruzie tijdens de maaltijd kun je minder genieten van het eten en houd je meestal minder ‘voeling’ met je lijf. Je eet dan ongemerkt teveel of te weinig.
 4. Eet alsof je alle tijd van de wereld hebt.
  Misschien vind je dat je met name ’s morgens (te) weinig tijd hebt om rustig te eten en eet je staande even gauw een plakje koek. Sta 10 minuten eerder op en je kunt de dag rustig beginnen met een echt ontbijt.
 5. Realiseer je wat eraan vooraf ging en koester dat.
  Voordat het eten bij jou op je bord ligt is er heel wat aan vooraf gegaan. De aarde die voeding geeft, de regen en zon die zorgen voor groei en rijping. De mensen die er werk van hebben gemaakt zodat jij het kan (bereiden en) eten. Als jij degene bent die de maaltijd bereidt, vergeet dan niet een snufje liefde. Dat proef je!

Besteed een gedachte van dank aan alles en iedereen die ervoor gezorgd heeft dat dit eten op je bord ligt. Al die gedachten samen zijn een oceaan van liefde. In zo’n oceaan wil je wel leven. Toch?!

Pin It on Pinterest