Direct naar de inhoud.

Wat is jouw houding?

Wanneer ik in de ochtend mediteer, zit ik met een rechte rug. Stevig voel ik mezelf zitten in mijn kussen en mijn aandacht gaat naar binnen, zo ergens in mijn buikgebied.

Soms floept mijn aandacht weg, word ik wat onrustig, om dan weer terug te keren. Hierover filosoferend besef ik hoe belangrijk je houding is. En dan niet alleen tijdens een meditatie.

Met welke houding sta jij in het leven?

Sta je fier rechtop of misschien een beetje voorovergebogen?
Hoe staat je bekken? Door je navel een klein beetje in te trekken kantelt je bekken licht. Dat zorgt voor minder spanning op je onderrug en houdt de organen in je buik beter op hun plek.

Staan en zitten met een rechte rug zorgt voor verbinding met de ruimte boven en onder je, de hemel en de aarde; Het universum.
Die verbinding helpt je om verbinding te maken met jezelf en met wat er door jou heen geleefd wil worden.
Wat bezielt jou?
Wat geeft jou zoveel vreugde in je leven dat je het niet laten kunt?
Je voelt je dan als het ware geroepen om iets te doen of te laten. Het komt vanuit je hart en je kunt niet eens altijd woorden geven aan het waarom ervan. Je volgt ‘gewoon’ je innerlijk kompas.

Door de verbinding met jezelf te blijven voeden, kun je steeds opnieuw ervoor kiezen om je hart te volgen. En wanneer dat samenvalt met waar de wereld ten diepste behoefte aan heeft, dan is dat waartoe je je geroepen voelt. Dát is waar de wereld mee gediend is, ook de wereld binnenin jou.

Leestip: Wat chihuahua’s en gedachten doen

Pin It on Pinterest