Direct naar de inhoud.

Wat een mooie blauwe lucht!

De zomer is echt losgebarsten. Wat een explosie van groen en bloemenpracht overal!
Nu de zon hoog aan de hemel staat hebben we vrij uitzicht op de blauwe lucht.

Blauwe lucht in en om je heen

In het dagelijks leven wordt je doorgaans in beslag genomen door bezigheden en dingen die zo op je pad komen. Onderwijl gaat je aandacht, zonder dat je het altijd door hebt, uit naar hetgeen je bezighoudt in je hoofd en dat kan van alles zijn.

Een opmerking bijvoorbeeld die iemand maakt. Jouw aandacht wordt er als een magneet door aangetrokken. De opmerking raakt iets in jou, maakt iets los. Je hebt er een gedachte over, vindt er iets van. En de gedachtes die je erover hebt kunnen ook weer gevoelens in je losmaken. Voordat je het weet raak je erin verstrikt en zit je vast in een vicieuze cirkel van gevoelens en gedachten. Je bemerkt onrust in jezelf en om je hoofd hangt een donkere wolk.
Help, hoe kom ik hier uit?!?

De eerste neiging die je wellicht hebt, is om ‘de schuld’ voor jouw gevoel bij de ander neer te leggen. De ander begrijpt jou niet, ziet jou niet, denkt alleen aan zichzelf enz.
Je vereenzelvigt je in feite dieper met je eigen mening en gevoelens. Je ervaart een scheiding tussen jou en de ander en voelt je alleen. Totdat je bereid bent om dieper te kijken.

Bereid zijn dieper te kijken is een verlangen jezelf beter te leren kennen en begrijpen. Met aandacht en concentratie als het ware afdalen in jezelf. Wat wil er nu werkelijk in mij en door mij gevoeld en gezien worden? Wát kan ik nu zien dat ik eerder niet zag?

Je komt echt tot jezelf. Er is weer verbinding. Alsof je ineens de blauwe lucht weer kunt zien. De blauwe lucht geeft helderheid en is ons gezamenlijke anker van verbinding.
Dit anker maakt ons stabiel genoeg om de aard van de wolken te kunnen zien zonder ze groter of kleiner te willen maken door de manier waarop we denken.

Wolken komen en gaan. De blauwe lucht is er altijd. Zo is de stilte altijd in ons aanwezig, ook als er beweging (in je leven) is.

Lees ook eens dit artikel: Luister naar het gefluister.

Pin It on Pinterest