Direct naar de inhoud.

Ubuntu in de zomer.

Voed je geest, hart en lichaam.

Het is zomer! Alles groeit en bloeit en we kunnen heerlijk naar buiten.
We ontmoeten gemakkelijker andere mensen in dit seizoen, juist vanwege het naar buiten gaan letterlijk en figuurlijk. De gedachte van Ubuntu vind ik hierin heel mooi: ‘Ik ben omdat wij zijn‘. We zijn gerelateerd aan elkaar, herkennen onszelf in de ander en andersom. En soms ook juist herkennen we helemaal niet! Je kunt je dan afvragen, wát zien wij dan niet? We kunnen leren van en door elkaar om voorbij het ongeziene te kunnen zien. Voorbij het ongezegde te kunnen luisteren.

Ik wens je toe deze zomer, dat je jezelf kunt laven aan goed gezelschap en dat jij ook goed gezelschap voor anderen bent. Heb aandacht voor elkaar. Dat is Ubuntu en is voedend voor het hart.

Voed je geest door tijd te nemen om te mijmeren, een boek te lezen en/of je in iets nieuws te verdiepen bijvoorbeeld.

Voed je lichaam met zomers krachtvoer: lekker veel groenten en geniet ook van het fruit. Voeg aandacht toe wanneer je eet. Zo weet je wat je eet en ben je jezelf bewust aan het voeden i.p.v. vullen.
Eten met aandacht zorgt voor vertraging van het eten en zorgt voor een betere vertering van het voedsel. Weet je dat de vertering van je voedsel al in de mond begint?! Dus hoe beter je kauwt, des te beter de spijsvertering verloopt.

Misschien vind je dit blog ook fijn om te lezen: 5 tips om te zorgen dat voeding jou gaat dragen.

Pin It on Pinterest