Direct naar de inhoud.

Avonturen beleven

Een jonge man die ik goed ken, besloot afgelopen zomer om samen met zijn vriendin ‘avonturen’ te willen beleven.

Hun uitgangspunten:
* Een week lang van plek naar plek trekken (Tent en slaapzak mee, niet langer dan 24 uur op dezelfde plek)
* Geen geld en telefoon mee
* Niet bedelen
Ze hebben een geweldige tijd gehad en inderdaad prachtige avonturen beleefd. Uit hun verhalen maakte ik op dat zij zichzelf de hierna volgende levenslessen hebben geleerd door deze ervaringen aan te gaan, een soort ‘levensschool’.

Wat hebben zij geleerd waar jij misschien ook iets aan hebt?

1. Een intentie zetten voor de dag, bleek erg helpend te zijn. De momenten dat ze even dachten ‘help, waar zijn we eigenlijk mee bezig’ voelden ze zich niet ontspannen en doelloos. Zodra de intentie helder was, bleek dat het hen energie gaf en ook leek ineens alles gemakkelijk in de richting van hun intentie te gaan.
2. Benoemen waar je behoefte aan hebt op een open en vriendelijke manier, maakt vrijwel altijd vrijgevigheid los bij de ander. Het is bijna ongelooflijk wat ze hebben ontvangen vanuit deze oprechte houding, zonder zichzelf klein te maken.
3. Hoe je doet, doet ertoe. Aardig, vriendelijk en zo mogelijk behulpzaam zijn zorgt voor toenadering. Het is de weg van vrede en vriendschap die je bewandelt en begint in het contact tussen mensen die je tegenkomt, waar dan ook.
4. Authentiek jezelf kunnen zijn, vraagt om dagelijkse afstemming naar binnen. Dit was nog het moeilijkste tijdens hun week. Ze hebben ervaren dat, wanneer je niet regelmatig echt even tijd neemt om je af te stemmen op de vraag ‘en hoe is het nu met mij vandaag’ de vermoeidheid in rap tempo toeslaat. Je verbinden met een ander verloopt moeitelozer naarmate er meer verbinding is met jezelf.
Toevoegingen van de jonge man na lezing van dit artikel:
5. Er zijn zo veel lieve mensen op de wereld! 
6.
 Leef eenvoudig. Zonder telefoon en terug naar de basis (zoals het vroeger was): Een slaapplek en eten moeten zoeken, zorgt voor een flow en dingen veel meer in het moment beleven.

Misschien wil ook dit artikel lezen: Flow in je leven.

Pin It on Pinterest