Direct naar de inhoud.

Wat ligt jou na aan het hart?

Hartsdoel. Datgene doen wat je na aan het hart ligt.

Een hartsdoel is zelden van materiële aard. Een nieuw huis, veel geld op de bank, allemaal leuk en aardig. Maar of dat vanuit je hart gezien vervullend voor je is?

Ergens diep van binnen is een stem die fluistert. Luister aandachtig. Bij een hartsdoel komt de motivatie van binnenuit. Het is iets wat je graag doet en je bent bereid er energie aan te besteden. Paard leren rijden kán bijvoorbeeld zo’n hartsdoel zijn. Leren begrijpen hoe de mens in elkaar zit, in alle facetten, het verveelt mij eigenlijk nooit. Zoiets dus.

Door tegenslagen laat je je niet uit het veld slaan, sterker nog: zo mogelijk draai je ze om tot iets positiefs. Zo had ik het ‘geluk’ dat ik in mijn vorige woning nieuwe buren kreeg waarmee het niet echt boterde. Ik besloot daarom mijn gezin opnieuw in te schrijven als woningzoekende. En hoera, daar kwam een woning vrij met garage ernaast. Zodoende verhuisden we naar een rustige hoekwoning waar ik mijn praktijk direct naast mijn huis kon vestigen. Het negatieve werd iets positiefs.

Je hoeft niet naar de maan. Je kunt wél de richting volgen waarmee je naar de maan wijst. Wanneer je de maan ziet als je hartsdoel, dan lijkt dat doel onbereikbaar en ver weg. Echter, wanneer je als het ware je vingerwijzing volgt, stap voor stap, dan ben je op weg de goede weg. Je houdt je aan de richting en houdt ogen en oren open. Zo blijf je ontvankelijk voor ontwikkelingen op je pad. Er kan eens iets bijkomen of afvallen. Je blijft op weg naar die maan.

Kijk naar wat je al doet. Welke dingen doe je nu in je leven waar je plezier aan beleeft? Waar je blij van wordt, je hart een sprongetje maakt en energie van krijgt. Dit kun je zien als vingerwijzing naar de maan, naar je hartsdoel. 

Wanneer je de intentie hebt om bij je hartsdoel uit te komen hoef je in wezen je vingerwijzing maar te volgen

 

Pin It on Pinterest