Direct naar de inhoud.

Van crisis naar heelheid.

De afgelopen zomer dook het woord crisis nogal eens op.

Klimaat-crisis, asiel-crisis, stikstof-crisis en ga zo maar door. Het lijkt alsof we ons bestaan kunnen opdelen in een heleboel onderdelenZouden al die crises wellicht iets met elkaar te maken kunnen hebben?!?

Als wij over gezondheid en ziekte spreken gaat het ook vaak in termen als ‘hartklachten’, ‘huidproblemen’, ‘darmklachten’. Als vanzelfsprekend delen we onszelf op in stukjes en zoeken we naar een oplossing voor dat ene stukje. In zekere gevallen is dat in eerste instantie een must, maar ik kijk zelf ook graag naar verbanden.

Wanneer ik naar jou kijk als héél mens luister ik naar jouw vraag, probleem of klacht als iets in jou dat zich laat zien als topje van een ijsberg. We zoomen samen uit op jouw leven om langzaamaan steeds meer zicht te krijgen op en verbinding te maken met jou als heel mens. Ik vertrouw volledig op de wijsheid die ons in dat moment gegeven wordt.

Van crisis naar heelheid in jezelf is vertragen en verdragen.

Vertragen door de tijd te nemen om stil te zijn. Verbinding maken met wie je bent van binnen. Voelen hoe je ademt. De ruimte vinden in je lichaam. Bemerken waar die ruimte ontbreekt. Hoe voelt het daar dan aan? Dit verdragen en er eens wat bij blijven.

Verbinding maken met jezelf schept ruimte om je te verbinden met anderen. Er gaat soms wat tijd overheen voordat je beseft hoe één we met elkaar zijn. Juist het loslaten van controle en je openen in vertrouwen geeft een levendig gevoel in jezelf.

In onze hele werkelijkheid zijn we ten diepste verbonden met elkaar en met het universum.

De huidige crises verwijzen naar mijn idee naar onze te vernauwde blik. Alsof we één probleem kunnen oplossen zonder naar het geheel te kijken.
Door het verruimen van ons blikveld en tegelijkertijd dieper te kijken in onszelf en onze motieven kunnen we opnieuw verbinden met wie we zijn als eenheid. Heelheid in verbinding met onze natuur, met de natuur om ons heen en met de natuur van het Leven.

‘You are not a drop in the ocean. You are the entire ocean in a drop.’ 

Lees ook eens dit blog over ‘intentie

Pin It on Pinterest