Direct naar de inhoud.

Tegenvallers als kans om te groeien

Tegenslagen in je leven lijken soms uit de lucht te komen vallen.

Misschien is dat ook wel zo. En dan als een soort aanwijzing bedoeld.
Hoe dan ook, je hebt ermee te dealen en de vraag is: Hoe doe je dat?

Wanneer je te maken hebt met een (forse) tegenvaller, blijven emoties vrijwel nooit uit. Het voelt vaak als verlies, een tegenvaller. Je krijgt bijvoorbeeld de baan niet waarop je gehoopt had. Of je huis is verkocht en het blijkt plotseling niet door te gaan. Je partner blijkt een ander te hebben. Het zal niet moeilijk zijn je eigen voorbeelden te vinden.

  1. Geef je emoties de ruimte. Dat het gewoon ontzettend balen is. Ervaar dat vervelende gevoel. Emoties lijken in eerste instantie misschien gericht te zijn op of te gaan over iemand of iets in de buitenwereld. Maar emoties gaan altijd over jou. Over wat je je ergens van had voorgesteld op basis van jouw waarden en normen. En daar is iets in jou geraakt. Dit herkennen en erkennen is echt van belang. Vaak helpt het om wat op jezelf te zijn. In de natuur te zijn. Je gedachten en emoties eens te delen met iemand die je vertrouwt. De storm gaat liggen, uiteindelijk.
  2. Stel jezelf open voor inzichten. En voor mogelijkheden die nu kunnen ontstaan, juist door wat je meemaakt. Ook dit is een proces waarbij de combinatie van wat op jezelf, in de natuur zijn en het uitwisselen van je ervaring en emoties met een vertrouwd persoon helpend kunnen zijn. Wat past bij jou, nu. Dat gaat niet over erkenning willen hebben van de buitenwereld. Dat gaat over: Waar zitten jouw mogelijkheden, nu het perspectief verschoven is?!
  3. Kom in actie. Nu je weer voeling hebt met de richting die jij op kan en wil is het belangrijk goed met beide voeten op de grond te staan en van daaruit te handelen. In actie vanuit een nieuw perspectief. Tegelijkertijd blijf je open voor de mogelijkheden die zich aandienen. Deze combinatie bepaalt uiteindelijk je gevoel van succes in het opkrabbelen na je tegenslag. Al doende ontvouwt zich de weg en kom je vooruit.

Mijn individuele behandelingen zijn zodanig dat er ruimte is voor dat wat zich aandient. Massagetherapie is heel geschikt om contact te maken met jezelf, met alles wat er in je leeft. 

Pin It on Pinterest