Direct naar de inhoud.

Rond en blauw koekje

Het verhaal van de kikker in de put.

Er woonde eens een kikker in een waterput. Er kwam licht in de put want boven hem was de blauwe hemel. Als hem gevraagd werd hoe ziet de hemel eruit wist hij direct te antwoorden: Blauw en rond!
Alhoewel de kikker het reuze naar zijn zin had in de put is hij uiteindelijk toch eens uit de put gekropen om op uitnodiging van zijn neef mee te gaan naar diens woonplek. Neef woonde namelijk in een groot meer en wilde dat graag laten zien. Onderweg sprak de kikker nog over hoe geweldig hij leefde in de put. Hoe heerlijk hij daar kon zwemmen en plonzen. Hij was aan dat leven in de put gewend. Eenmaal bij het meer van zijn neef aangekomen werd de kikker uit de put stil. De omvang van het meer ging zijn voorstellingsvermogen te boven. En ook zag hij toen, omhoog kijkend, dat er boven hen niet een blauw en rond soort koekje was, maar een onmetelijke ruimte. De wereld was zóveel groter dan hij had gedacht!

Samenhang

En zo zou ik ook willen zeggen: Er is zóveel meer mogelijk dan je denkt!
Alles is energie en er is voortdurend beweging, verandering. Soms kun je zo vastzitten voor je gevoel. Iets in je lijf zit vast en/of je zit vast in je denken. Vaak heeft dat te maken met je beperkte blik. Je beseft niet dat je vasthoudt aan bepaald denken. Het is je gewoonte.
Lichaam, geest en levensenergie beïnvloeden elkaar wederzijds en hebben samenhang. En dat geheel heeft ook samenhang met de wereld om je heen en met het universum. Voorbij je eigen waarheid durven kijken is als het verlaten van de put. Je open stellen voor de wonderen en de grootsheid van het universum. Echt, het universum is enorm liefdevol en jij bent dat ook.

Jouw loslaten, op welk gebied dan ook (van dé waarheid) is als een steen die je in de vijver werpt en een uitdijende rimpeling teweeg brengt. De samenleving kan dat goed gebruiken. En jij ook, jij bent toch ook de samenleving?

Oefening

Het woord Adem betekent Leven.
Als je inademt laat je leven naar binnen stromen. En als je uitademt laat je het weer los.
Door dit proces met je aandacht te volgen heb je een goede oefening. Je ademt in en je voelt de lucht naar binnen stromen via je neus, je luchtpijp, longen……..en waar voel je het nog meer?
Je ademt uit en volgt de stroom naar buiten toe met heel je aandacht.
Je hoeft niet op een speciale manier te ademen. Dus laat je niet beperken door gedachten over hoe het zou moeten. Jouw ademhaling van dit moment is precies de juiste om met aandacht te volgen.

Wil je jouw ervaring met me delen? Stuur me dan een mail.

Pin It on Pinterest