Direct naar de inhoud.

Direct starten met je beter voelen?

Vraag dan mijn gratis ontspanningsoefeningen aan!

Gratis ontspanningsoefeningen

Je krijgt dan een mp3 die je in 7 minuten een kalm en rustig gevoel geeft.

Nu gratis aanvragen

Contactgegevens

Hellen Rommers
Riegheide 62
9451 EK Rolde

Telefoon: 0592-248077
E-mail: info@devuurvlinder.com

KvK nr: 04080762
Lid VNRT en RBCZ

Maak een afspraak

Volg De Vuurvlinder

EFT


EFT is een techniek die gebruikt kan worden om vastzittende emotionele problemen op te lossen waardoor de energie in het lichaam weer gaat stromen. Vastzittende emoties kunnen voor allerlei andere klachten in het lichaam zorgen die op het eerste gezicht niets met emoties te maken lijken te hebben.

Maak gebruik van het energiesysteem


Het basisidee achter EFT is dat elke negatieve emotie, zoals boosheid, angst, schaamte, wordt veroorzaakt door een verstoring in het energiesysteem van het lichaam. Het energiesysteem is het meridiaansysteem zoals dat ook in de acupunctuur gebruikt wordt.

Op die meridianen liggen acupunctuurpunten waar de acupuncturist zijn naalden insteekt. Bij EFT gebruiken we een aantal van die punten om zachtjes op te kloppen. Het wordt daarom ook wel omschreven als emotionele acupressuur.

Een verstoring in de energiebanen


Volgens Gary Graig, de grondlegger van EFT, is een emotie uitsluitend het gevolg van een verstoring van de energie in de energiebanen.

Het bijzondere van zijn ontdekking is dat je die verstoring simpelweg kunt opheffen door te kloppen op het begin- of eindpunt van die meridianen. Als de energie in die energiebanen weer in balans is, dan is de emotie opgelost. De emotie is als het ware ‘losgekoppeld’ van de gebeurtenis (oorzaak) waaraan het vastzat en wordt dan weer neutraal.

Los negatieve emoties op met EFT


Vaak is het zo dat emoties waar je last van hebt min of meer geschakeld zijn aan eerdere gebeurtenissen in je leven. Een voorbeeld; je komt als kind thuis met een goed rapport (vind je zelf). Je vader reageert alleen op die ene 6 die erop staat en vindt het maar een zeer matig rapport. Wat je ervaart is bijvoorbeeld teleurstelling, of het gevoel dat je niet goed genoeg bent.

Deze ervaring wordt in je energiesysteem opgeslagen en elke keer dat je in een vergelijkbare situatie bent komt die verstoring weer in je energiebanen(onbewust). Het kan daarom zijn dat je in zo’n latere situatie (waarin je baas bijvoorbeeld maar matig tevreden is met het werk wat je inlevert) emotioneler reageert dan passend voor die situatie.

Onbewust wordt de oude ‘file’ opgehaald van je energetische harde schijf en als het ware geprojecteerd in je energiesysteem, waardoor de verstoring weer voelbaar is als een emotie.

Door het kloppen op de meridiaanpunten van het energiesysteem is het uiteindelijk alsof je op de deleteknop gedrukt hebt waardoor de ‘file’ verwijderd is. Het terugdenken aan de situatie geeft geen negatieve emotie meer.

Door te kloppen op de energiebanen volgens een vast protocol ruim je de negatieve emoties, die vast zijn gaan zitten in je systeem en waar je last van hebt, op.

Pin It on Pinterest

Share This