Direct naar de inhoud.

Leven vanuit je midden

Wát er ook gebeurt. Je houding is vriendelijk, speels en liefdevol.

Dat maakt een heel natuurlijke indruk. Onbevangen, zoals je dat bij kinderen tegen komt.
Hoe doe je dat?

4 Aanwijzingen om die richting op te gaan ter overweging:

  1. Verwonder je als een kind en verwacht niets. Verwachtingen hebben de neiging als een fixatie te werken. Als de verwachting dan niet uitkomt ben je teleurgesteld. Wanneer je open bent kun je verwonderen.
  2. Als je beweegt, bijvoorbeeld tijdens wandelen, wát beweegt er dan? Ga van binnen eens na welke gewrichten, welke spieren je in beweging brengt. Door hier vaker op te focussen train je fijngevoeligheid en ga je steeds méér in je lichaam waarnemen. Blijf ook hierin open en zonder verwachtingen. Het kan elke keer weer anders zijn.
  3. Mediteer. In welke vorm dan ook. Neem dagelijks wat tijd voor jezelf waarin je niets anders doet dan de aandacht te richten op wat er binnenin jou is op dat moment. Open, zonder oordeel. Begin met het volgen van je ademhaling. Zhineng Qigonglessen volgen bij mij is ook een mogelijkheid om met meditatie bezig te zijn. chi-neng-qigong
  4. Lach af en toe eens heerlijk om jezelf en bezie het leven met een glimlach. Zie jezelf je best doen en ‘fouten’ maken. Lachen kan zó bevrijdend en relativerend zijn. Het zet jou en je besognes in een nieuw perspectief. Alles ontspant.

De foto is genomen in Tibet waar ik met verwondering de houding van mijn Chinese Qigongleraren heb gadegeslagen en in bovenstaande aanwijzingen heb samengevat.

Pin It on Pinterest