Direct naar de inhoud.

Een portie tevredenheid graag!

Mijn moeder gaf ons vroeger wel eens een portie tevredenheid.

Een schijnbaar simpel iets met daarin diepe wijsheid. Dit gaat over de kunst om niet je wil op te leggen aan omstandigheden waarin je verkeert en als moeilijk ervaart, maar om de omstandigheden waarin je verkeert te zien als mogelijkheid deze te erkennen en mee om te leren gaan.

Te snel een standpunt innemen ten aanzien van je situatie werkt uiteindelijk contra productief.
Aan de buitenkant lijk je misschien goed voor jezelf op te komen door ergens tegenin te gaan, je stem te verheffen of op een andere manier tegendraads te zijn. Dieper kijkend laat je jezelf (en wie nog meer?) in de steek en er ontstaat onrust.

Omstandigheden die je als moeilijk ervaart vragen om geduld en liefdevolle aandacht van jou.
Zo kun je in de stilte van je hart komen en daar jouw wezenlijke natuur ontmoeten. Binnenin is een wereld te ontdekken, steeds maar weer. Zonder bereidheid in je hart te willen zijn, creëer je een onveilige wereld voor jezelf en ook voor anderen.

Tevreden zijn in, met of ondanks je omstandigheden brengt een wereld van hoop.
Je houding is bescheiden, respectvol en integer. Deze houding is nodig om de situatie waarin je je bevindt met nieuwe ogen te kunnen bekijken en het geduld hierin op te brengen er anders mee om te kunnen gaan. Zo ben je een voorbeeld voor anderen. Je schept ruimte om nieuwe gewoonten te ontwikkelen en verandering toe te laten.

Misschien is dit nog een mooie toevoeging: Gedicht

Pin It on Pinterest