Direct naar de inhoud.

Creëer je leven als je moestuin. 7 stappenplan.

Stel, je wilt een moestuin.

Hoe ga je dat dan doen? Je bedenkt van te voren of je plantjes in een bak wilt zetten of in de volle grond. Hoe groot het ongeveer gaat worden en welke plantjes je gaat zaaien. Toch?! Kortom; je maakt een plan. Uitgebreid of heel summier.

Een plan van aanpak voor je moestuin werkt in wezen voor je eigen leven op dezelfde manier. Zorg en aandacht besteden aan waar je heen wil met je leven zodat je weet wat voor jou onkruid is en welke plantjes je op wilt laten komen. Super handig als je daar al een keer bij hebt stil gestaan voordat je weer aan een nieuw jaar of een nieuwe periode in jouw leven begint.

Plan van aanpak in 7 stappen

  1. Plan een datum in je agenda voor jouw ‘jaarplan’ en zorg dan dat je rust en tijd hebt. Leg pen en papier klaar en ook wat kleurpotloden.
  2. Zorg dat je niet gestoord kunt worden en ga zitten in een comfortabele houding, met een rechte rug. Focus je op je ademhaling en sluit je ogen. Voel de rijzende en dalende beweging in je lijf.
  3. Na een poosje in- en uitademen verleg je de aandacht bij de inademing op jouw verbinding met de natuur. Op de uitademing is je aandacht in je buik.
  4. Laat een beeld in je omhoog borrelen van jou(w leven) over 1 jaar. Als er gedachten bij je opkomen, geef daar dan op dit moment geen aandacht aan. Blijf bij wat er intuïtief omhoog komt. Kijk, voel, proef, ruik en luister heel gedetailleerd. Hoe ziet het eruit. Hoe voel je je. Zijn er andere mensen bij betrokken? Als je wilt en/of dat makkelijker vindt kun je ook op langere termijn kijken.
  5. Sluit je oefening af met een gevoel van dankbaarheid en open langzaam je ogen.
  6. Schrijf en teken alles wat je zojuist als informatie hebt verkregen op je papier. Kun je er een belangrijkste iets in ontdekken? Iets waarvan je zegt ‘Yes, daar word ik blij van, als mijn leven er over …jaar zo uitziet’. Maak daar 1 woord van en schrijf dat op.
  7. Hang jouw creatie op een plek waar jij vaak komt in huis. Je creatie is in wording. De zaadjes zijn gezaaid. Hierna komt het onderhoud ;-)

Zorg en aandacht besteden aan welke richting je wilt gaan in je leven zorgt ervoor dat je precies weet welke zaadjes je wilt laten ontkiemen en welk onkruid gewied moet worden.

Pin It on Pinterest