Direct naar de inhoud.

9 tips voor een geïnspireerd leven

Creatief en geïnspireerd leven. Hoe doe je dat?

Ik ga ervan uit dat jij en ik en iedereen, het vermogen in zich heeft een creatief en geïnspireerd leven te leiden. Wat mij betreft is creatief leven een synoniem voor geïnspireerd leven. Bij inspiratie denk ik aan de volgende betekenissen; inademing, ingeving, bezieling, scheppend vermogen.

We zijn niet allemaal in staat tot het geven van een concert voor een uitverkochte concertzaal, of tot het maken van een kunstwerk dat in een museum komt te hangen. Maar wel hebben we allemaal zo onze eigen interesse gebieden. Iets waar we meer van zouden willen weten. Waar we het liefst meer tijd aan zouden willen besteden. En dat kan werkelijk over van alles gaan. Interesse in auto’s, in atomen, in verkooptechnieken, in de achtergrond van je familie, kleuren en noem maar op. Zo’n interessegebied is het zaadje van geïnspireerd leven. De vraag is nu hoe je dit zaadje kunt laten uitgroeien tot iets moois.

9 tips voor een geïnspireerd leven

  1. Ga na welke zaadjes aan interesse gebieden jij in jezelf hebt. Naar welke ben je op dit moment het meest nieuwsgierig.
  2. Wat zou je het liefste willen met je interesse? Wat is je droom wat dat betreft? Gebruik al je zintuigen en je voorstellingsvermogen daarbij.
  3. Als een duveltje uit een doosje verschijnt daar je angst. Prima! Angst hoort erbij. Je stapt namelijk uit je comfortzone wanneer je aandacht geeft aan wat je werkelijk wilt. Sta de angst toe om mee te gaan op je pad. Ga er niet de strijd mee aan. Als jij ontspant, ontspant de angst ook.
  4. Stel jezelf open voor toevalligheden in je leven. Doordat je een voorstelling hebt gemaakt van het ‘eindproduct’ van je zaadje heb je iets in de wereld gezet wat nu met jou mee gaat werken in die richting.
  5. Stem je handelingen af op wat je werkelijk wilt.
  6. Wees je bewust van ‘momentum’. Voor alles is een juiste tijd, een juist moment. Let op en vertrouw daarbij op je gevoel.
  7. Neem tijd voor rust en ontspanning. Adem in en adem uit.
  8. Blijf geloven in jezelf, juist ook op momenten dat alles tegen lijkt te zitten.
  9. Wees dankbaar voor alles. Voor de zaadjes in jou, voor alles wat de weg je brengt.

 

 

Pin It on Pinterest