Direct naar de inhoud.

Jij bent de liefste van het land….en jij…en jij….

Alles spiegelt alles.

Je kent vast het verschijnsel dat wanneer je iemand ziet gapen, je vanzelf mee gaat zitten gapen. Of als je vriendelijk naar iemand lacht, je een lach terug krijgt. Dat verschijnsel wordt geregeld door spiegel neuronen in de hersenen. Prachtig hè. Ik denk dat we het verschijnsel van spiegels veel breder kunnen zien.

5 Oefen tips

  1. Kijk elke dag een moment naar jezelf in de spiegel. Wens jezelf liefdevol een goede dag. Je bent 24 uur van de dag met jezelf! Liefdevolle aandacht doet je goed. En het klopt: Je bent om van te houden.
  2. Jij bent graag in een omgeving waarin je je prettig kunt voelen. Toch?! Realiseer je dat er heel veel situaties zijn waarin jij de omgeving bent voor een ander. Alle reden om zorg te dragen voor hoe je bent en je gedraagt. Jouw manier van zijn draagt op die manier bij aan een goede leefomgeving.
  3. Je gedachten, wel of niet uitgesproken, werken als radiogolven door de lucht. Oefen jezelf erin zuiver te zijn in gedachten. Gedachten worden weerspiegeld in jouw leven. Je krijgt wat je denkt.
  4. Wil je in een gesprek écht goed naar de ander luisteren? Spiegel dan de houding van diegene en open je hart om de ander te ontvangen.
  5. Oefen jezelf dagelijks in positieve bekrachtigingen. Zeg alvast ‘dank je wel’ voor datgene wat je graag in de wereld wil zetten, alsof het al gebeurd is. De ‘wet van aantrekking’ is in feite een weerspiegeling van je intentie en het vertrouwen daarin.

Uiteindelijk zijn wij alleen van elkaar gescheiden door onze huid. Alles is één. Dit ten diepste beseffen voedt Liefde.

Pin It on Pinterest