Direct naar de inhoud.

5 tips om je stilte te ervaren

Wanneer heb jij voor het laatst de stilte gehoord?

Alle indrukken die via je telefoon, de radio, sociale media enzovoort aan je voorbij trekken versnipperen je energie en slurpen ongemerkt een deel van je energie op.

En je gedachten. Onophoudelijk en onuitputtelijk komen en gaan ze. Het zijn net keffende hondjes; pas als ze aandacht hebben gekregen houden ze (heel even) op met keffen. Om daarna weer opnieuw de aandacht op te eisen. Hoe kun je in al dat lawaai in en om je heen tot stilte komen? Hier volgen een paar tips die je wellicht eens in de vakantie kunt uitproberen.

5 tips om in je stilte te geraken

 1. Ga erop uit en in beweging in de natuur. De natuur heeft een helende uitwerking. Voel je voeten bewust wanneer je loopt en laat de natuur op je inwerken.
 2. Masseer je voeten. Of, als je met iemand samen bent, wissel dan eens een voetmassage uit. Bedenk hierbij dat het vooral belangrijk is om elkaar met aandacht aan te raken, meer dan wát je precies doet. Handdoekje op schoot en een lekkere olie gebruiken. Oogjes dicht en hm…
 3. Voel je je onhandig met masseren? Neem dan simpelweg je voeten eens tussen je handen en voel hoe dat is. En dit kun je natuurlijk ook bij elkaar doen.
  Hoe?
  – Leg je hand om de hiel van de voet
  – Leg één hand bovenop de voet en de andere tegen de onderkant
  – Leg beide handen tegen de onderkant van beide voeten
  Je zul zien, jouw handen en aandacht geven rust en harmonie!
 4. Leg je handen op je buik en volg met aandacht je ademhaling.
 5. Negeer je gedachten voor dit moment. je bent even met iets anders bezig. Focus op waar je mee bezig was.

Geniet van de rust, de ontspanning en de verbinding die zo opnieuw ontstaat in jezelf van hoofd, hart en handen.

Pin It on Pinterest