Direct starten met je beter voelen?

Vraag dan mijn gratis ontspanningsoefeningen aan!

Gratis ontspanningsoefeningen

Je krijgt dan een mp3 die je in 7 minuten een kalm en rustig gevoel geeft.

Nu gratis aanvragen

Contactgegevens

Hellen Rommers
Riegheide 62
9451 EK Rolde

Telefoon: 0592-248077
E-mail: info@devuurvlinder.com

KvK nr: 04080762
Lid VNRT en RBCZ

Volg De Vuurvlinder

Hellen Rommers

Voetverzorging


Voeten zijn nogal eens ‘vergeten’ onderdanen. Toch is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Je voeten brengen je overal! Wanneer je om welke reden dan ook dit niet goed zelf kunt (of wilt) doen dan kun je bij mij terecht.

Een pedicure behandeling bestaat uit het knippen van de nagels; afvlakken van dikke kalk of schimmelnagels; behandelen van ingroeiende nagels; verwijderen van likdoorns en eeltplekken. Tot slot worden de voeten verwend met een lekkere voetencrème.

Voetverzorging voor diabetici


Diabetici worden door de huisarts geadviseerd om de voeten door een pedicure te laten behandelen omdat het belangrijk is om alert te zijn op beschadigingen van de huid. Op den duur bestaat namelijk het risico dat je minder gevoelig wordt in de voeten omdat zenuwbanen aangetast kunnen worden.

Bovendien genezen wonden moeilijker doordat de bloedsomloop verslechtert. ‘Voorkomen is beter dan genezen’ geldt zeker voor diabetici. Ook voor een diabetische voetbehandeling kunt u bij mij terecht.

Voetentips


Luister naar je voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan de voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en als pedicure kan ik daar wellicht een bijdrage aan leveren.

Voeten wassen

Was je voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Lang in het water zitten met de voeten kan een droge huid geven. Droog de voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek.

Nagels knippen

Het goed knippen van de teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Knip de nagels recht af en vooral niet te kort. De hoeken mogen zonodig iets worden afgerond met een vijl. Met het recht afknippen van de nagels kunnen ingroeiende nagels worden voorkomen.

Omgaan met kloven

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, juist als de huid extra droog is.

Bij aanleg voor kloven kun je ter voorkoming ervan het beste 1x per week vijlen op een droge huid en iedere avond de voeten insmeren met voetencrème. Wanneer er echt een kloof dreigt k om dan even langs voor een behandeling, dit voorkomt veel pijn.

Schimmelinfecties van de nagels of de voeten

Schimmelinfecties van de nagels of de voeten komen veel voor. Gebruik voor het afdrogen van de voeten een aparte schone handdoek en was deze op 60 graden. Voor het behandelen van de schimmelnagels kun je het beste een afspraak maken.